Geen mensen meer nodig: Amazon begint met inpakrobots

REUTERS
Binnenkort zijn er bij online warenhuis Amazon geen handen meer nodig om bestelde producten in te pakken. In de Verenigde Staten is Amazon begonnen met het in gebruik nemen van de eerste inpakrobots, schrijft persbureau Reuters.

Het bedrijf begon een paar jaar geleden met het introduceren van de techniek bij een handvol magazijnen in de Verenigde Staten. Het apparaat scant de bestellingen op de afmetingen. Dan bouwt de robot razendsnel een op maat gemaakte doos voor die bestelling. 

Volgens het persbureau denkt Amazon aan de mogelijkheid om de machines te installeren in enkele tientallen magazijnen. Uiteindelijk, als de inpakrobots in de hele VS worden geïnstalleerd, zou dat ruim 1.300 banen kosten. Binnen twee jaar zou de webwinkelgigant de kosten voor de machines, ongeveer 1 miljoen dollar, eruit hebben. 

Uiteindelijk zal het volgens Reuters nog wel even gaan duren voordat inpakpersoneel bij het miljardenbedrijf voor hun baan moet gaan vrezen. De nieuwe techniek moet voor een eventuele grootschalige uitrol nog uitvoerig worden doorgelicht.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paola nerozzi

  Dat is trump zijn beleid en dan maar stemmen op trump hij zou banen creëren zo te zien meer armoede want hij heeft veel afgeschaft alleen de rijker worden rijker logisch want zijn imperium hoort erbij

 • alfons de schepper

  Sociale lasten leggen op robots om de sociale zekerheid van de mensen te betalen,

 • Peter De Coninck

  Wat staat ons nog te wachten.meer armoede

 • Jan Verstrepen

  Dat is een heel logisch gevolg van de technologische vooruitgang, niet te stoppen en dit is nog maar het begin!