RV
Volledig scherm
© RV

Gedragscode voor Vlaamse slotenmakers: tarieven moeten gepreciseerd zijn

Er komt meer transparantie in de tarieven die slotenmakers aanrekenen bij dringende tussenkomsten. Ontslagnemend minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) en de Vlaamse Slotenmakers Unie (VSU) hebben daarover een gedragscode opgesteld. Die tekst schrijft voor dat de slotenmakers via hun website een aantal prijzen en toeslagen moeten preciseren.

2 reacties

 • Fonske Beys

  2 jaar geleden
  Wanneer een onderzoek naar de buitensporige commissie van de immo makelaars. +- 15.000 € en het heeft zelfs geen enkele meerwaarde .
 • Didi Bellens

  2 jaar geleden
  Inderdaad, want ze smijten ernaar en vragen wat ze willen.
 1. Energieleverancier dreigt failliet te gaan: hoe kan je je als klant indekken? “Neem screenshots van betaalde voorschotten”
  MijnEnergie

  Energiele­ve­ran­cier dreigt failliet te gaan: hoe kan je je als klant indekken? “Neem screenshots van betaalde voorschot­ten”

  Na de faillissementengolf op de Britse energiemarkt ondervindt nu ook een Belgische energieleverancier betalingsmoeilijkheden. Hoewel Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aankondigde alle nodige stappen te ondernemen, valt een faillissement niet uit te sluiten. “Je wacht als klant beter niet af tot het zover is”, meent energie-expert Kristof De Paepe van Mijnenergie.be. “Door nu al voorzorgsmaatregelen te nemen, vermijd je problemen en financiële schade”, luidt het.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

Geld