Een schapenvacht en droogrek zijn erg populaire hulpmiddelen om geld te besparen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een schapenvacht en droogrek zijn erg populaire hulpmiddelen om geld te besparen. © Getty Images

“Gebruik zo veel mogelijk de airfryer, dat is een zeer compacte en zuinige oven”: lezers delen hun beste bespaartips

Nu het leven duurder is geworden, zijn alle bespaartips welkom. En waarom zouden we daarvoor niet te rade gaan bij de lezers zelf? De meesten zijn al lang begonnen met bezuinigen. Soms door bepaalde spullen niet langer of zelfs méér te gebruiken, of door creatief om te gaan bij het koken of in de douche. Een overzicht.

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Van de 10 minutenregel tot een douchetimer en ontbijten als een keizer: deze kleine bespaaracties schelen een hoop in je budget
  PREMIUM

  Van de 10 minutenre­gel tot een doucheti­mer en ontbijten als een keizer: deze kleine bespaarac­ties schelen een hoop in je budget

  Er zijn vele manieren om geld te besparen in je huishouden en de ‘kleintjes’ worden daarbij vaak vergeten. Acties om op energie, water, eten en vervoer te besparen kunnen soms heel simpel zijn: “Door het deksel op de pan te laten, win je bijvoorbeeld al 30 euro per jaar.” Budgetexpert Sara Van Wesenbeeck lijst een reeks eenvoudige budgetacties voor je op.