Een paar graadjes koeler in huis, betekent een besparing van honderden euro op jaarbasis.
Volledig scherm
PREMIUM
Een paar graadjes koeler in huis, betekent een besparing van honderden euro op jaarbasis. © Getty Images

Gebruik geen extern computerscherm en doe manueel de afwas: bespaar jaarlijks ruim 1.300 euro met deze 10 eenvoudige tips

We betalen ons blauw aan energie en water, maar eigenlijk kost het niet eens zoveel moeite om die hoge facturen te drukken. Deze tien bespaartips vereisen geen investeringen en kosten nauwelijks moeite, terwijl je op jaarbasis wel 1.313 euro uitspaart. Jawel, met dat geld kan je een week luxueus gaan skiën.

282 reacties

 • Marion Brenneke

  3 maanden geleden
  Zoals hier eerder al gevraagd: waar moet je besparen als je geen vaatwasser en geen droogkast hebt. Wassen op een steen in de rivier zie ik niet alleen niet zitten maar ik heb ook geen rivier in de buurt. En nu?
 • Marie Vanakker

  3 maanden geleden
  Dit krijg je als je basisbehoeften uit handen van de gemeenschap geeft en er bedrijven mee laat spelen. Kapitalisme faalt keer op keer omdat hebzucht in de mensen veel en vele malen sterker is dan gezond verstand.
 • Daniel Warmoes

  3 maanden geleden
  Doe je was op een steen in de rivier...
 • Denis Heynderickx

  3 maanden geleden
  Afwassen met de hand? Voor mij helpt dat niet onmiddellijk. Bij ons draait de vaatwasser in het gemiddeld om de 2 dagen. Ik laat mijn vaatwasser draaien wanneer het me best uitkomt met mijn zonnepanelen. Vaatwas met hand bergt gasenergie om warmwater te bekomen, de vaatwasser werkt puur op elektriciteit. Vroeger liet (zonder zonnepanelen) 's nachts draaien, nu (met zonnepanelen) in de voormiddag of namiddag, zolang het niet is dat de kookplaten aan staan. De boodschap: make the switch.
 • Danny Schoofs

  3 maanden geleden
  Dit jaar dat geld besparen & tegen volgend jaar mogen we't dubbel & dik betalen aan de energieleveranciers...Straks mogen we niks meer verbruiken,maar krijgen we wel een rekening van hier tot ginder,zodat de aandeelhouders & de directie van de energieleveranciers toch hun extra luxe kunnen kopen & op verlof kunnen naar allerlei exotische bestemmingen...Straks is al't geld op van de gewone mens & de bedrijven & mogen ze hun economie opvouwen & in de prullenbak gooien,wegens géén consumptie méér.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. “Wie slim boodschappen doet, betaalt nooit de volle prijs voor wasmiddelen of afwasproducten”: zo heb je het meeste voordeel in de supermarkt
  PREMIUM

  “Wie slim boodschap­pen doet, betaalt nooit de volle prijs voor wasmidde­len of afwaspro­duc­ten”: zo heb je het meeste voordeel in de supermarkt

  De consumententips om te besparen in de supermarkt vliegen ons dezer dagen om de oren. ‘Ga een uur voor sluitingstijd winkelen, want dan zijn producten met een beperkte houdbaarheidsdatum afgeprijsd’ of ‘In de onderste rekken staan de goedkoopste merken’? Maar kloppen die clichés wel? We legden ze voor aan de supermarkten zélf, en vroegen hen hoe je écht je voordeel kan doen tijdens je wekelijkse boodschappen. “Vanaf eind augustus kun je bij een aantal supermarkten grote promo’s op de kop tikken.”