Een onderdeel van de Yamal-pijplijn, één van de pijpleidingen die Russisch gas naar Europa voert.
Volledig scherm
PREMIUM
Een onderdeel van de Yamal-pijplijn, één van de pijpleidingen die Russisch gas naar Europa voert. © REUTERS

Gasprijzen blijven exploderen: gemiddeld gezin betaalt aan huidig niveau 8.000 (!) euro voor een jaar stroom en gas

De gasprijzen blijven de pan uit swingen. En dat zullen we geweten hebben. Als de huidige energieprijzen aanhouden, kost een jaar elektriciteit en gas al gauw 8.000 euro voor een gemiddeld verbruik. Dat is alweer 50 procent meer dan twee maanden geleden. Bovendien worden vaste contracten op deze manier definitief iets uit het verleden. Ook dreigen (nog) meer energieleveranciers over de kop te gaan.

217 reacties

 • Danny De Graeve

  1 jaar geleden
  Hoe je het draait of keert we hebben Rusland nodig. China weet wel beter, die zorgt tenminste voor haar bevolking en is weeral de slimste van de klas.
 • JEAN-PIERRE VANDEVYVERE

  1 jaar geleden
  En wij met gaselwest betalen nog eens 400 euro extra aan distributiekosten, dat is wel de duurste van België en ja het is de plaatselijke politiek die dit in hun zakken draaien.
 • Lisette Theunis

  1 jaar geleden
  Rik Hofman- Met een tactische onderwaterbom liggen alle molentjes om, en spoelt gans de kusstreek onder weg samen met je appartement aan de dijk. Het miljarden zeekabeltje van Tinne is met een speciale oorlogsboot in no time doorgeknipt..
 • simonne goderie

  1 jaar geleden
  Alle energievoorziening in ons land moet in handen van de staat die deze kan reguleren ,de leveranciers goochelen prijzen tevoorschijn die doet denken aan praktijken die niet stroken aan de realiteit en mogen vragen wat ze willen zonder enige wettelijke bepaling .
 • Annie Buyse

  1 jaar geleden
  Groot ste deel zijn taxen, pffffffff
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.