Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Gasprijs stijgt naar recordpeil: bijna + 1.000% op één jaar tijd

Mijnenergie.beVandaag stijgen de gasprijzen op de groothandelsbeurzen andermaal richting ongekende hoogtes. Energiebedrijven en leveranciers betalen op de toonaangevende Amsterdamse beurs TTF voor een megawattuur aardgas 285 euro. Een jaar geleden bedroeg die groothandelsprijs nog ruim 26 euro.

111 reacties

 • bart vansteenkiste

  5 maanden geleden
  veel mensen zouden moeten weigeren om nog verder deze maffia en corrupte prijzen te betalen is zuiver diefstal , niets te maken met oorloog of voeding en netstroom energie , puur bedrog. wees toch een een vent of harde vrouw en betaal die hoge kosten niet meer . ik betaal al meer dan 8 maanden geen electriek en nog geen kat gezien , zelfs nog geen verwiitiging voor betalen , puur maffia praktijken bij total energie , ze doen in hun broek om te komen.
 • Jones Clouds

  5 maanden geleden
  Zouden de vorsers die waterstof panelen ontwikkelen zich ook even kunnen wijden aan het te koppelen aan een sabatier reactor, om zodoende methaan gas te produceren, en comprimeren, liefst in een household formfactor.
 • Miguel Leboucq

  5 maanden geleden
  Zogezegd om de Russische economie te treffen. Zij trekken zich niks van aan en verkopen hun gas ergens anders. Bedankt Europa! Wij zullen wel weeral de kosten mogen dragen
 • Catherine Mistiaen

  5 maanden geleden
  Excellenties, u hebt toch een hart, zoals iedereen? Hopelijk leest u, de ministers, al deze reacties en handelt u ernaar. Er staan tientallen suggesties in. Ministers zijn dienaren van het volk en worden door het volk betaald. Het minste wat ze kunnen doen, is LUISTEREN naar de burgers. Sociale media zijn een ideale informatiebron van wat mensen willen delen met de buitenwereld. Wat nu gebeurt, is onmenselijk. Wat het volk nodig heeft, zijn menselijke prijzen voor dagelijkse basisenergie.
 • FRANS DANCKERS

  5 maanden geleden
  De groenen zullen ons reden. Heb gewerkt aan mijn huis,warmtepomp zonepanelen,isolatie maar ook alles wat u kan verdenken. Heb warmtepomp afgezet, zonepanelen dekken het verbruik niet, bedankt regering.
 1. Hoge erfbelasting en geen geld geërfd: wat als je de ‘successierechten’ niet kan betalen?
  PREMIUM

  Hoge erfbelas­ting en geen geld geërfd: wat als je de ‘successie­rech­ten’ niet kan betalen?

  Als je - zoals in de laatste aflevering van Erfgenaam Gezocht het geval was - enkel vastgoed of een roerend goed erft, maar geen geld, dan moet je de erfbelasting uit eigen zak betalen. Maar wat als je het geld niet hebt en je kan wat je geërfd hebt niet snel genoeg verkopen om die vaak hoge ‘successierechten’ op te hoesten? Onze geldexpert Ayfer Aydogan geeft verhelderende antwoorden op negen prangende vragen. “Uitstel van betaling is niet voorzien.”
 2. Economie eurozone lijkt aan recessie te ontsnappen
  2

  Economie eurozone lijkt aan recessie te ontsnappen

  De economie in de eurozone is ook in het vierde kwartaal nog gegroeid, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. De groei is wel verder afgenomen ten opzichte van de eerste twee kwartalen van 2022 toen de economie nog stevig vooruitging door de heropening van de economie na de coronabeperkingen. De hoge inflatie en de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) om die geldontwaarding te beperken, remmen inmiddels de economische groei af.