Gasprijs op laagste pijl sinds eind juli
Volledig scherm
Gasprijs op laagste pijl sinds eind juli © Getty Images

Gasprijs halveert ten opzichte van recordkoers eind augustus: zullen we dat ook voelen in onze portemonnee?

MijnenergieDe gasprijzen blijven dalen. De Nederlandse TTF-gasfuture, die bepalend is voor de prijzen in Europa, bedraagt nog 174,50 euro per megawattuur. Dat is het laagste peil sinds 25 juli en is bijna de helft van de recordkoers van eind augustus. Maar zal je die daling ook in je portemonnee gewaar worden? Mijnenergie.be legt uit.

 1. Miljoen Belgen krijgen 11 procent meer loon. Voor welke valkuilen let je best op? “Beschouw dit niet als opslag”
  PREMIUM

  Miljoen Belgen krijgen 11 procent meer loon. Voor welke valkuilen let je best op? “Beschouw dit niet als opslag”

  Een miljoen werknemers in ons land krijgen eind deze maand een pak meer nettoloon op hun rekening, met dank aan een indexering van liefst 11,08 procent. Voor een gemiddelde verdiener betekent dat een verhoging van ruim 200 euro. Hoe ga je slim om met dat mooie extra bedrag en welke valkuilen vermijd je best? “Je moet je financiële buffer ook mee indexeren”, zegt financieel expert Stijn Derynck.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.