Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Gasleveringen uit VS en milder weer zorgen voor dalende gasprijzen

De Europese aardgasprijzen zijn voor de vierde dag op rij gedaald. De verwachting is dat Amerikaanse leveringen enige verlichting brengen op de krappe markt. Daarnaast is er sprake van milder weer en is de vraag naar energie ook lager door de impact van de omikronvariant van het coronavirus.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Hoe mag je volgens de wet reageren wanneer je wordt aangevallen? “Zelfverdediging moet altijd proportioneel zijn”
  PREMIUM

  Hoe mag je volgens de wet reageren wanneer je wordt aangeval­len? “Zelfverde­di­ging moet altijd proportio­neel zijn”

  Een winkeluitbater uit Houthalen is aangehouden nadat hij een inbreker doodstak. Nu doemt de vraag op: kan hier ‘wettige zelfverdediging’ of ‘noodweer’ worden ingeroepen? En zijn er nog verschoningsgronden, zoals angst omdat je wordt overvallen? “In principe mag je nooit je bezit beschermen met dodelijk geweld”, zegt criminoloog Marc Cools in Dag Allemaal.