De bidirectionele laadpalen worden vanaf volgend jaar wellicht gecommercialiseerd, en daar hangt mogelijk een mooie belastingsvermindering aan vast.
Volledig scherm
PREMIUM
De bidirectionele laadpalen worden vanaf volgend jaar wellicht gecommercialiseerd, en daar hangt mogelijk een mooie belastingsvermindering aan vast. © ThinkStock

Forse belastingvermindering op komst voor laadpaal die in twee richtingen stroom levert

Wie een laadpaal installeert die een elektrische wagen stroom kan doen terugleveren aan een gebouw, kan die investering vanaf 1 januari 2023 voor maximum 8.000 euro aftrekken van zijn belastingen. Die bidirectionele laadpaal wordt daardoor financieel nog interessanter dan een klassieke thuisbatterij.

 1. GELDWIJZER. Vergelijk jouw maandelijkse uitgaven met die van andere Vlamingen

  GELDWIJZER. Vergelijk jouw maandelijk­se uitgaven met die van andere Vlamingen

  Iedere maand spenderen Vlamingen gemiddeld 1128,6 euro in de supermarkt. Voor alle kosten die met wonen te maken hebben - van energierekening tot huur of hypotheekafbetaling -betalen we gemiddeld 953,6 euro per maand. Dat blijkt uit een bevraging van HLN*. Hoe verhouden jouw onkosten zich ten opzichte van die van anderen? In onze Geldwijzer kan je jouw maandelijkse uitgaven vergelijken met die van vergelijkbare Vlaamse huishoudens.
 2. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 1. 300.000 werknemers verliezen tot 8 vakantiedagen door coronawerkloosheid: expert legt uit hoe je toch meer verlof kan opnemen
  PREMIUM

  300.000 werknemers verliezen tot 8 vakantieda­gen door coronawerk­loos­heid: expert legt uit hoe je toch meer verlof kan opnemen

  Volgens de christelijke vakbond ACV verliezen meer dan 300.000 werknemers vakantiedagen als gevolg van de coronawerkloosheid. Wat zijn je rechten wanneer je hierdoor verlof misloopt? Is het slim om onbetaald vakantie te nemen? En vanaf wanneer kom je in aanmerking voor Europees verlof? Juridisch adviseur Marijke Beelen van hr-dienstenbedrijf Acerta overloopt de mogelijkheden én legt de addertjes onder het gras bloot: “Wanneer je onbetaald verlof neemt, zet je best enkele afspraken op papier.”
 2. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 3. IN KAART. Bankautomaten verdwijnen: waar in jouw buurt kan je binnenkort nog geld afhalen?

  IN KAART. Bankautoma­ten verdwijnen: waar in jouw buurt kan je binnenkort nog geld afhalen?

  Nergens in Europa klagen inwoners zo luid over de beschikbaarheid van geldautomaten als in België. En beterschap lijkt niet meteen op komst. De vier grootbanken in ons land besloten enkele jaren geleden om samen enkel nog neutrale cashpunten uit te baten. Tegen 2025 willen ze er zo 2.200 overhouden, in plaats van de 5.500 bankautomaten die er vorig jaar nog waren. Ga jij er straks nog een in je buurt hebben? Zoek het op via de interactieve kaart in dit artikel.