Flinke hap uit waarde bitcoin

REUTERS
De waarde van de bitcoin heeft de afgelopen twee dagen een flinke knauw gekregen. Na een piek woensdag aan het einde van de middag van ruim 7800 dollar ging de koers in korte tijd omlaag tot zo'n 6800 dollar.

De waarde steeg woensdag in korte tijd bijna twee honderd dollar om vier uur later ongeveer 700 euro kwijt te raken. Daarna zakte de koers geleidelijk nog enkele honderden dollars.

De schommeling hing samen met het nieuws dat de voor volgende week geplande splitsing van de bitcoin in twee digitale munten is uitgesteld. Daar werd door de markt aanvankelijk verheugd op gereageerd, waarna veel kopers hun winst pakten.

Wisselvallige koers

De daling van 7 procent deze week ten spijt staat de koers van de bitcoin over het hele jaar bezien nog steeds ongeveer 600 procent in de plus. De koers van de bitcoin en andere digitale valuta zoals ethereum is zeer wisselvallig. De laatste maanden echter ging de waarde van de bitcoin door het dak. Dat maakt de munt zeer aantrekkelijk voor speculanten.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • T Vandermolen

  Beste Kris, tot google of Apple zijn eigen munt op de markt brengt.

 • Pieter Vandewoestyne

  Super! Hopelijk kunnen we straks Bitcoins kopen met 80% korting!

 • Tom Van Severen

  De bitcoin gold gaat het beter doen nu, begint nu ook al fors te stijgen. De technologie is beter van deze munt. Is dit het einde van de gewone bitcoin?

 • van loo kris

  Is perfect normaal na zo een rally moet er een correctie consensus komen bij markt ik gok dat dit +-5000 USD gaat worden ,eerlijk hoop ik op een crash naar 1500€ of minder maar op de lange termein gaan we naar 1 miljoen per Bitcoin , simpel vraag en aanbod principe denk zo maar eens na 21miljoen Bitcoin voor 38miljoen miljonairs op aarde .wacht maar als de gewone belegger er op springt bitcoin in een store of value geen betaalmiddel een belegging als goud eerder