(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © ANP XTRA

Federale overheid sluit coronajaar af met 417,6 miljard euro schulden

De federale staat heeft het coronajaar 2020 afgesloten met een netto staatsschuld van 417,62 miljard euro. Op een jaar tijd kwam er maar liefst 32,1 miljard euro bij, bevestigt Jean Deboutte van de Schatkist. "Dat is inderdaad tamelijk veel, maar toch minder dan waar bij de begrotingsbesprekingen van werd uitgegaan", aldus Deboutte.

28 reacties

 • trikken patrick

  2 dagen geleden
  Tijd om inkomsten huur eens te belasten. Investeringsfirma's die vastgoed kopen om erna te verhuren. Die eens aanpakken. Pensioen afromen. Niet logisch dat rechters hun loon blijven behouden bij hun pensioen. Er is geld genoeg te vinden mar ze gaan het weer zoek bij de werkmens in plaats van bij de grootverdieners en belastingontduikers
 • Christian Deckers

  2 dagen geleden
  We zijn tot op heden altijd bestuurd geweest door 200% populistische beleidslieden. Geen 'verklaarde' populisten maar bewezen populisten. Populisme is teren op beloften die nooit waargemaakt zullen worden. Geen enkele poco-partij heeft bij verkiezingen ooit beloofd om enkel maar schulden bij te maken. Uiteraard is ook de EU intussen nofg toegetreden tot dit clubje, met nog een nivootje schuldenmakers erbovenop. Niet 1 beleidsnivo is financieel gezond volgens goed huisvader/moederschap.
 • jan geens

  4 dagen geleden
  En ter info ... van al het geleend geld (inclusief dat van 2008) is tot op heden 0 euro en 0 cent terug betaald . De pensioenfondsen boeken dit tegoed bovendien als risicoloze belegging , het 'kwartje' dat moet vallen zal heel hard neerkomen denk ik.
 • Martin Van Lersberghe

  5 dagen geleden
  en dat is de schuld van onze politici, alleen zal de gewone burger er voor moeten opdraaien!
 • Daniel Geraerts

  1 week geleden
  Hint hint, ale alle werkende mensen kunnen weer een tandje bij steken dit jaar. Nog wat meer subsidiëren naar andere landen zou k zeggen
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug

Geld