Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Facebook blaast cryptoproject nieuw leven in

Facebook blaast zijn controversiële project voor een nieuwe cryptomunt nieuw leven in. De Diem Association, het project van 26 bedrijven en non-profitgroepen waaronder Facebook, verhuist daarvoor de meeste activiteiten naar de Verenigde Staten.

2 reacties

 • An Vanden Bossche

  8 maanden geleden
  Een bigbrothermunt. Als U hun bestuur niet meer aanstaat, wordt uw account verwijderd. Niet alleen overheden en banken dromen daarvan.
 • Danny Bottelier

  8 maanden geleden
  Ik denk niet dat dit een gedecentraliseerde munt zal zijn. Je zit dan als gebruiker weer vast aan een organisatie (bank) zoals bij een gewone bankrekening. Dit terwijl het doel van cryptomunten net het buitenspel zetten van machtige organisaties zoals banken is.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Wordt investeren in emissiehandel even interessant als in bitcoin? “Als koers naar 100 euro gaat, verdubbel je je aandeel”
  PREMIUM

  Wordt investeren in emissiehan­del even interes­sant als in bitcoin? “Als koers naar 100 euro gaat, verdubbel je je aandeel”

  Niet alleen de prijs van bitcoin gaat door het dak, ook de ETS-koers is aan een klim van meer dan 50% bezig sinds het begin van het jaar, en staat dicht tegen de grens van 50 euro. “Misschien zegt ‘ETS’ je niets, maar het is een prijs die onze economie in de komende decennia wellicht meer zal bepalen en vormgeven dan die van bitcoin”, aldus onze beursexpert Geert Noels. Hij legt uit wat het is en waarom deze klimaataandelen interessant zijn.