Werkloze personen die in de zomer even bijklusten in pakweg de horeca, riskeerden aan het einde van de rit mínder over te houden dan wanneer ze niet gewerkt hadden.
Volledig scherm
PREMIUM
Werkloze personen die in de zomer even bijklusten in pakweg de horeca, riskeerden aan het einde van de rit mínder over te houden dan wanneer ze niet gewerkt hadden. © Getty Images

Extra inkomen wordt niet langer volledig afgestraft: regering maakt einde aan werkloosheidsval

De federale regering komt op aangeven van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) met een oplossing voor de werkloosheidsval. Tot voor kort was het zo dat wie naast een werkloosheidsuitkering nog een beperkt ander soort inkomen had daarvoor fiscaal zwaar afgestraft kon worden. Zo’n 150.000 mensen zouden nu beter af zijn, onder meer wanneer ze tijdelijk opnieuw aan de slag gaan. Werken wordt voor hen daarmee aantrekkelijker.

81 reacties

 • Pol Segers

  12 maanden geleden
  Wie werkt werkt voor andere en de economie.En zijn gezondheid leidt daar onder.
 • Segers Ludo

  12 maanden geleden
  De verantwoordelijke politici, geven weer cadeaus aan zij die eigenlijk kansen genoeg bezitten maar ze uit luiheid niet willen benutten. De brave vol en deeltijds werkende medemens, wordt opnieuw bij de bok gezet. Maak het nettoloon aantrekkelijker, daar is iedereen bij gebaat en dan wordt werken ook voor werklozen aantrekkelijker, alleen niet voor het profitariaat. Dat vereist natuurlijk grondige goed gemotiveerde en onderbouwde aanpassingen van de fiscaliteit, RSZ, ziekte en pensioenen.
 • Greta Sollie

  12 maanden geleden
  En de gepensioneerden maar belastingen betalen.Indexaanpassing gekregen bruto 2% was normaal €36 en netto €13 over is %0,65!Hallo minister van financiën en pensioenen wanneer de belastingschalen eens aanpassen en ook de solidariteitsbijdrage afschaffen?Heb 48 jaar gewerkt als arbeider in privésector en heb maar zoveel als een leefloner.
 • Jay Adam

  12 maanden geleden
  Tegenwoordig is het een mode om minder te werken, meer te verdienen. Kan deze regering vallen AUB?
 • Johan Verbiest

  12 maanden geleden
  Nogmaals bewijs dat werken niet loont,ga stempelen je krijgt sociaal engerietarief sociale woning en tal van anderen voordelen en nog wat bijklussen...leven kan toch mooi zijn...
 1. “Vergaderen is vaak bezigheidstherapie voor wie niet echt wil werken”: onze werkexpert geeft 3 tips om beter om te gaan met ‘vergaderterreur’
  PREMIUM

  “Vergaderen is vaak bezigheids­the­ra­pie voor wie niet echt wil werken”: onze werkexpert geeft 3 tips om beter om te gaan met ‘vergader­ter­reur’

  Brainstormen. Lekker pingpongen. Overleggen bij een kopje koffie… Sommigen lijken echt energie te krijgen van vergaderen. Dat geldt niet voor onze werkexpert Stijn Baert. Hij trekt er bleek bij weg. “Als alles al 100 keer gezegd is, voelen sommigen de noodzaak er nog een 101ste keer aan toe te voegen. Prima, als ze daar blij van worden, maar moet dat echt?” Stijn geeft advies om minder gebukt te gaan onder de vele vergaderingen op je werk.
 1. Hoe mag je volgens de wet reageren wanneer je wordt aangevallen? “Zelfverdediging moet altijd proportioneel zijn”
  PREMIUM

  Hoe mag je volgens de wet reageren wanneer je wordt aangeval­len? “Zelfverde­di­ging moet altijd proportio­neel zijn”

  Een winkeluitbater uit Houthalen is aangehouden nadat hij een inbreker doodstak. Nu doemt de vraag op: kan hier ‘wettige zelfverdediging’ of ‘noodweer’ worden ingeroepen? En zijn er nog verschoningsgronden, zoals angst omdat je wordt overvallen? “In principe mag je nooit je bezit beschermen met dodelijk geweld”, zegt criminoloog Marc Cools in Dag Allemaal.