De Nederlander Steven Maijoor staat aan het hoofd van ESMA, de Europese Autoriteit voor effecten en markten.
Volledig scherm
De Nederlander Steven Maijoor staat aan het hoofd van ESMA, de Europese Autoriteit voor effecten en markten. © REUTERS

Europese waakhond waarschuwt voor bitcoin: “Beleggers kunnen al hun geld verliezen”

ESMA, de Europese Autoriteit voor effecten en markten, waarschuwt in een nieuw risicorapport voor bitcoin. Beleggingen in niet-gereglementeerde cryptomunten zijn steeds populairder, merkt het agentschap op. “Maar die gaan gepaard met zeer hoge risico’s”, klinkt het. “Beleggers kunnen al hun geld verliezen.”

11 reacties

 • Vital Verstraten

  3 maanden geleden
  En wat zegt onze Europese waakhond over de zondvloed van geld dat nu nog in M0 zit. Wat als dit in de echte economie komt, wat gaan jullie dan doen? Rente verhogen??, laat mij niet lachen, als de rente stijgt is het game over voor de overheden, veel zombiebedrijven en de bond markt die vele malen groter is dan de aandelenmarkt. En wat zal dan de bitcoin doen?, beste man. Gebruik uw euros dan maar als WC papier aangezien het voor het grootste deel toch katoen is ( wassen er hergebruiken) :).
 • Davy Loos

  3 maanden geleden
  Al die zogenaamde experten die waarschuwen dat Bitcoin binnenkort niks meer waard is, mogen mij eerst eens uitleggen hoe Bitcoin werkt. Ik denk niet dat ze 1 zinnige zin kunnen bedenken. Doemscenario's worden hier alleen maar uitgekraamd door mensen en instellingen die de Crypto-boot gemist hebben.
 • Elise Van Damme

  3 maanden geleden
  Eieren in verschillende mandjes, en crypto maakt daar sinds enkele jaren onderdeel van! Voor de rest mogen ze mij blijven waarschuwen voor al het grote onheil !
 • karl Moeremans

  3 maanden geleden
  haha al die commentaren van mensen die niet weten/begrijpen hoe crypto werkt zijn geweldig! :D Crypto is even veilig/onveilig als je geld in een bank houden.. het voordeel van crypto is dat je geld meer waard wordt, integenstelling tot fiat dat momenteel aan de lopende band word bijgerdrukt & bijgevolg eigenlijk waardeloos is. Het kantelmoment zal er komen wanneer mensen het vertrouwen in fiat verliezen en massaal richting crypto gaan
 • Lieve Van Tallo

  3 maanden geleden
  Persoonlijk vind ik het niet veilig, stel je maakt een enorme winst en wilt je laten uitbetalen en er zijn nog vele anderen die dit willen. Wie geeft je de garantie dat je wisselkantoor het uitbetaald? Wat als blockchain gehackt wordt? Dan barst heel die bubbel. Achter elke technologie is een achterpoort die is gekend. Als je investeert moet je afscheid nemen van het geld daar komt het op neer. Het is niet transparant wat voor soort geld hier zit, bv drugsgeld. De ideale manier om wit te wassen.
 1. De cryptokoorts is in het land. Onze reporter investeerde 200 euro: dit zijn zijn bevindingen
  PREMIUM

  De crypto­koorts is in het land. Onze reporter investeer­de 200 euro: dit zijn zijn bevindin­gen

  De cryptomunt bitcoin bereikte vandaag de historische kaap van 50.000 dollar. De cryptokoorts is de afgelopen maanden enkel gestegen, en dat over de hele wereld. Nu bitcoin ‘to the moon’ gaat, hoe koop je eigenlijk zo’n cryptomunten? Zijn er gevaren en word je een instant-miljonair zoals velen denken? Onze reporter is sinds vorige week de trotse eigenaar van 0,0025 BTC (100 euro) en zocht het uit.

Geld