Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock / Gokhan Y

Europese gasprijzen blijven stijgen na record van gisteren

De Europese gasprijzen blijven vandaag verder stijgen, nadat gisteren een nieuw recordniveau bereikt werd. Gevreesd wordt dat gastekorten tijdens de komende winterperiode een zware impact kunnen hebben op de economie.

102 reacties

 • dirk derycke

  1 maand geleden
  De bevolking moet het doen met een eenmalige cheque van 100 per gezin bedankt regering ! Laat mij raden voor de bedrijven zullen er wel compensaties komen zoals tijdens de corona crisis de werkmens en de gepensioneerden zullen wel de volle pot betalen !
 • Yannick Swerts

  1 maand geleden
  België en Europa moeten nu ingrijpen op deze prijzen. Mensen kunnen niet isoleren of warmtepompen plaatsen als het geld allemaal naar de glasbedrijven gaat. We kunnen het niet blijven betalen.
 • Henri Demeer

  1 maand geleden
  gas buitengesmeten alles electrisch met een batterij en zonnepanelen en we betalen juist niks .De houtsstoof is er ook nog indien echt nodig .Met de buren gedeeld een ganse oplegger van over de grens , helft van de prijs van hier .
 • wilfried parthoens

  1 maand geleden
  in het nieuws zeiden ze dat de gasprijs weer de hoogt in gaat door 3 dagen onderhoudswerken aan de leidingen in duitsland is dit de eerste keer dan dat er aan de leidingen onderhoudswerken uitgevoerd worden sinds ze er bestaan alles wordt nu gebruikt om alle prijzen te doen stijgen
 • Ronny Van Wijngaerden

  1 maand geleden
  en dit allemaal door speculatie, dat men daar eens iets aan doet.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 3. “Je hoeft je radiatoren niet te vervangen door vloerverwarming om een warmtepomp te plaatsen”: experts geven advies om je woning gasvrij te maken
  PREMIUM

  “Je hoeft je radiatoren niet te vervangen door vloerver­war­ming om een warmtepomp te plaatsen”: experts geven advies om je woning gasvrij te maken

  Een jaarcontract voor energie was nog nooit zo duur, met gas als grootste financiële slokop. Steeds meer mensen willen hun woonst zo snel mogelijk gasvrij maken. Wat zijn de mogelijke ingrepen om jezelf ‘los te koppelen’? Wanneer heb je zo’n alternatief terugverdiend? En wat met de wachttijden bij leveranciers? “Neem vooral beslissingen met oog op de lange termijn van je woning”, zegt Maarten De Groote van onderzoeksinstelling EnergyVille/VITO.