Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock / Gokhan Y

Europese gasprijzen blijven stijgen na record van gisteren

De Europese gasprijzen blijven vandaag verder stijgen, nadat gisteren een nieuw recordniveau bereikt werd. Gevreesd wordt dat gastekorten tijdens de komende winterperiode een zware impact kunnen hebben op de economie.

102 reacties

 • dirk derycke

  6 maanden geleden
  De bevolking moet het doen met een eenmalige cheque van 100 per gezin bedankt regering ! Laat mij raden voor de bedrijven zullen er wel compensaties komen zoals tijdens de corona crisis de werkmens en de gepensioneerden zullen wel de volle pot betalen !
 • Yannick Swerts

  6 maanden geleden
  België en Europa moeten nu ingrijpen op deze prijzen. Mensen kunnen niet isoleren of warmtepompen plaatsen als het geld allemaal naar de glasbedrijven gaat. We kunnen het niet blijven betalen.
 • Henri Demeer

  6 maanden geleden
  gas buitengesmeten alles electrisch met een batterij en zonnepanelen en we betalen juist niks .De houtsstoof is er ook nog indien echt nodig .Met de buren gedeeld een ganse oplegger van over de grens , helft van de prijs van hier .
 • wilfried parthoens

  6 maanden geleden
  in het nieuws zeiden ze dat de gasprijs weer de hoogt in gaat door 3 dagen onderhoudswerken aan de leidingen in duitsland is dit de eerste keer dan dat er aan de leidingen onderhoudswerken uitgevoerd worden sinds ze er bestaan alles wordt nu gebruikt om alle prijzen te doen stijgen
 • Ronny Van Wijngaerden

  6 maanden geleden
  en dit allemaal door speculatie, dat men daar eens iets aan doet.
 1. Het muntmeesterteken van Giovanni prijkt op onze nieuwe munten: “De munt van koningin Mathilde kost 159 euro, maar heeft geldwaarde van 12,5 euro”
  PREMIUM

  Het muntmees­ter­te­ken van Giovanni prijkt op onze nieuwe munten: “De munt van koningin Mathilde kost 159 euro, maar heeft geldwaarde van 12,5 euro”

  Van de rosse vijf eurocentjes tot de nieuwe gouden verzamelmunt met koningin Mathilde: alle nieuw geslagen Belgische muntjes onderscheiden zich sinds 1 januari van de oudere door het teken van de nieuwe Belgische muntmeester Giovanni Van De Velde (34). Maar wat doet een muntmeester precies? Waarom is die functie precies nodig? En hoe weet je of je een degelijke euromunt in handen hebt?
 2. “Je hoeft je radiatoren niet te vervangen door vloerverwarming om een warmtepomp te plaatsen”: experts geven advies om je woning gasvrij te maken
  PREMIUM

  “Je hoeft je radiatoren niet te vervangen door vloerver­war­ming om een warmtepomp te plaatsen”: experts geven advies om je woning gasvrij te maken

  Een jaarcontract voor energie was nog nooit zo duur, met gas als grootste financiële slokop. Steeds meer mensen willen hun woonst zo snel mogelijk gasvrij maken. Wat zijn de mogelijke ingrepen om jezelf ‘los te koppelen’? Wanneer heb je zo’n alternatief terugverdiend? En wat met de wachttijden bij leveranciers? “Neem vooral beslissingen met oog op de lange termijn van je woning”, zegt Maarten De Groote van onderzoeksinstelling EnergyVille/VITO.
 3. “Onze advocaat heeft ons een klein fortuin gekost”: ‘K2 zoekt K3'tje’ Amy Courtens (27) deelt haar financiële lessen en misstappen
  PREMIUM

  “Onze advocaat heeft ons een klein fortuin gekost”: ‘K2 zoekt K3'tje’ Amy Courtens (27) deelt haar financiële lessen en misstappen

  Ze eindigde tweede bij ‘K2 zoekt K3’, maar Amy Courtens (27) staat vandaag de dag nog steeds in de spotlights. Ze werkt als model en content creator en heeft 92.000 volgers op Instagram. In onze rubriek Centen en percenten gunt ze ons een blik op haar geldzaken en vertelt ze hoe ze financiële stabiliteit nastreeft. “Probeer je auto aan te passen aan je budget, en niet omgekeerd.”
 1. Expert na sombere economische schets De Croo: “Tien jaar lijkt me overdreven. Tenzij we geen lessen trekken uit fouten van jaren 70"
  PREMIUM

  Expert na sombere economi­sche schets De Croo: “Tien jaar lijkt me overdreven. Tenzij we geen lessen trekken uit fouten van jaren 70"

  “De komende vijf à tien winters zullen moeilijk worden.” Flink wat onheil ziet premier Alexander De Croo (Open Vld) in zijn glazen bol. Staan we echt voor de economische afgrond? “Tien jaar lijkt me toch overdreven”, zegt econoom Bart Van Craeynest (VOKA). “Tenzij we geen lessen trekken uit de fouten die we in de jaren zeventig maakten.”
 2. Grote investeerders kopen volledige appartementsgebouwen op: wordt het moeilijker om er zelf een te kopen?
  PREMIUM

  Grote investeer­ders kopen volledige apparte­ments­ge­bou­wen op: wordt het moeilijker om er zelf een te kopen?

  Steeds meer grote investeringsbedrijven kopen volledige appartementsgebouwen om die vervolgens te verhuren. Het fenomeen bestond al langer in het buitenland, maar nu komt het ook meer voor in de Belgische grootsteden als Gent, Antwerpen en Brussel. In wat voor woningen zijn ze geïnteresseerd? En wordt het voor particuliere investeerders nu moeilijker om een appartement op de kop te tikken?