De gasprijs is al een pak gedaald tegenover eind augustus, toen hij piekte op bijna 350 euro per megawattuur. Maar een jaar geleden werd voor een megewattuur gas slechts ongeveer 30 euro neergeteld.
Volledig scherm
De gasprijs is al een pak gedaald tegenover eind augustus, toen hij piekte op bijna 350 euro per megawattuur. Maar een jaar geleden werd voor een megewattuur gas slechts ongeveer 30 euro neergeteld. © AFP

Europese gasprijs zakt verder, tot even onder 200 euro per megawattuur

De Europese gasprijs is donderdagochtend verder gedaald. De Nederlandse TTF-gasfuture (de prijs voor een megawattuur gas op de Nederlandse termijnmarkt), die bepalend is voor de gasprijs in Europa, daalde in de eerste minuten van de handel tot 196,05 euro per megawattuur. Dat is het laagste niveau in een maand. Nadien steeg hij wel weer tot iets boven de 200 euro.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. ONZE OPINIE. “Duitsland floreerde dankzij goedkoop Russisch gas, nu is het een molensteen”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “Duitsland floreerde dankzij goedkoop Russisch gas, nu is het een molensteen”

  Pijnlijker wordt een beeld niet. De Europese economie wordt ontwricht terwijl Vladimir Poetin recordinkomsten ontvangt voor het weinige gas dat hij ons nog levert. De EU heeft de touwtjes niet in handen. Als een puppet on a string trekt Poetin aan onze koordjes. Hij speelt Russische roulette. Onzekerheid zaaien, drijft de prijs meteen op. En nu de Europese Unie denkt aan een prijzenplafond voor gas, dreigt Poetin de kraan volledig dicht te draaien.