ANP
Volledig scherm
© ANP

Europese gasprijs duikt opnieuw onder de 100 euro

De Europese gasprijs noteert maandag onder de kaap van 100 euro per megawattuur. Steeds meer Europese landen maken plannen om extra lng in te voeren.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Dure energie doet Vlaamse gezinnen ingrijpen: in februari 16% minder gas verbruikt. “Mensen zoeken actief naar manieren om kosten terug te dringen”
  PREMIUM

  Dure energie doet Vlaamse gezinnen ingrijpen: in februari 16% minder gas verbruikt. “Mensen zoeken actief naar manieren om kosten terug te dringen”

  Vlaamse gezinnen hebben 5% minder gas verbruikt in januari en zelfs 16% minder in februari - vergeleken met het verbruik van dezelfde maanden vorig jaar. Dat blijkt uit een data-analyse van netbedrijf Fluvius met anonieme gegevens van 100.000 digitale gasmeters. “Zowel gezinnen met een nieuwbouw als mensen met een oudere woning duwden hun gasverbruik flink lager.”
 3. Wat zijn de grootste energieverslinders in de keuken? “Als je oude toestellen vervangt, verdien je de prijs in 1 of 2 jaar zeker terug”
  PREMIUM

  Wat zijn de grootste energiever­slin­ders in de keuken? “Als je oude toestellen vervangt, verdien je de prijs in 1 of 2 jaar zeker terug”

  In de keuken kunnen je keuzes je helpen om je energiefactuur de kop in te drukken. Was je dan best terug af met de hand in plaats van je afwasmachine te gebruiken? En werkt die zogenaamde ‘boosterfunctie' van een vuur of oven echt om energie te besparen? Energie-expert Koen Vanthournout fileert welke aanpassingen zinvol zijn en welke inspanningen te weinig winst opleveren om de moeite waard te zijn.