Per graad die je de verwarming lager zet, bespaar je ongeveer tien procent op je energieverbruik.
Volledig scherm
PREMIUM
Per graad die je de verwarming lager zet, bespaar je ongeveer tien procent op je energieverbruik. © ANP

Europese Commissie wil verwarming beperken tot 19 graden en airco niet onder 25 graden. Goed idee of niet?

De airco die deze zomer niet onder de 25 graden gaat. Hittegolf of niet. En de verwarming die tijdens de aankomende winter niet boven de 19 graden gaat. Dat stelt de Europese Commissie voor om een tekort aan gas op te vangen. Kunnen we daarmee het verschil maken? 

191 reacties

 • patrick Van der Spiegel

  2 maanden geleden
  Isoleren is het allerbelangrijkste in ons huis 200M verwarmt 22graden hebben wij een verbruik van 2000kw bij 19graden natuurlijk lager maar dat ga ik niet doen ik heb mijn huis goed geisoleerd
 • Marjan Frankie

  2 maanden geleden
  Airco, UIT !! Verwarming enkel als het 15 graden word Leer eens leven met wat jullie allemaal aanrichten Het zijn de gevolgen van onze daden door de tijden heen
 • Catherine Mistiaen

  2 maanden geleden
  Uw airco extra gebruiken uit wraak, vind ik voor ZPeigenaars heel begrijpelijk vanwege het verraad met de terugwerkende teller. Zo zou ik mij ook voelen. Maar wat de regering kan doen om het goed te maken, is klassieke rolluiken aanbieden aan de bevolking, voor een gunstprijs. Rolluiken, dat scheelt 5° binnen in huis, zowel in de winter +5° (raamisolatie) als in de zomer -5° (zonwering): het raam kan wagenwijd openblijven en er kan een natuurlijke, frisse wind waaien doorheen de woning, gratis.
 • FRANCIS THYS

  3 maanden geleden
  De Europese commissie mAkr zich niet populair alweer. Zij miet zorgen dat er echte oplossingen komen voor de burgers. Das de oolossing. Voiruutziend en echt rekening gaan houden met de Europese vburgers. Anders zal overal het extreem stemgedrag nog meer de kop gaan opzetten.
 • Willy Van gorp

  3 maanden geleden
  Om de opbrengst van mijn zonnepanelen niet cadeau te moeten geven heb ik airco geïnstalleerd, deze staat op 22!