Onder meer de Belgische kust is een populaire bestemming voor tweedeverblijvers.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer de Belgische kust is een populaire bestemming voor tweedeverblijvers. © BELGA

Europese Commissie tikt België op de vingers over fiscaal voordeel op tweede verblijf: “Waarom moet overheid tweede verblijf aanmoedigen?”

De Europese Commissie tikt ons land op de vingers voor het fiscaal voordeel op tweede woningen. Dat systeem werkt volgens de Commissie marktverstorend en leidt tot overinvesteringen. Zeker omdat er geen voordeel (meer) is voor de eerste woning. “Is het echt de taak van de overheid om investeren in tweede verblijven aan te moedigen?”, klinkt het bij experts.

122 reacties

 • Eddy Dermon

  3 weken geleden
  Als ik de reacties lees zijn er velen die kwaad zijn. Wij Belgen weten niet hoe gelukkig we zijn, iedereen kan zich bijna alles permitteren. Er zijn landen waar ze anders mogen spreken . En eerlijk, diegenen met een tweede verblijf kunnen niet zeggen dat ze niet welstellend zijn. Ik kan me geen tweede woning permitteren en heb nochtans ook mijn ganse leven gewerkt en geen geld onnodig uit gegeven. Conclusie : Tweede verblijven mogen inderdaad bijkomend belast worden.
 • Hugo Peeters

  1 maand geleden
  Beter de woonbonus terug invoeren die de Vlaamse regering onlangs afgeschaft heeft.
 • Bob Beye

  1 maand geleden
  Een tweede eigendom is wel nodig om later je pensioen deftig aan te vullen.
 • Pierre Bos

  1 maand geleden
  Over de fiscale benadeling van een tweede woning in de inkomstenbelasting wordt hier wijselijk gezwegen. Je moet alle factoren in de balans brengen alvorens te oordelen.
 • An Vanden Bossche

  1 maand geleden
  Er bestaat geen belastingaftrek voor een tweede verblijf. Er bestaat enkel een aftrek voor het lange termijnsparen: dat kan zowel door een woning te kopen een levensverzekering als pensioensparen.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.

Geld