Het gebouw van de ECB.
Volledig scherm
Het gebouw van de ECB. © ANP XTRA

Europese Centrale Bank zoekt feedback op plan rond nieuwe ‘digitale euro’

De Europese Centrale Bank is op zoek naar feedback op het plan om een ‘digitale euro’ te creëren. De ECB wil weten wat burgers en bedrijven vinden van dat idee. Het zou dan gaan om een digitale tegenhanger van giraal geld, oftewel geld op de bank, die beheerd wordt door een centrale autoriteit.

9 reacties

 • Pascal Depeizer

  2 dagen geleden
  Cash geld moet er in mijn ogen zo snel mogelijk uit ! Iemand die rijk is kan alles betalen onder tafel om zijn goesting te krijgen. Met de manier digitaal geld schakel je alle omkoping en misdaadgeld voor een groot deel uit. Lees daarnet een artikel van opgepakt met 1.785.000€ cash geld in kleerkast. Allemaal in kleine biljetten = drugsgeld ! Bitcoin systeem waar er zo veel tegen zijn kan veel veranderen. Allemaal slechte mening erover , omdat ze niet eens weten hoe het systeem werkt.Traceerbaar
 • Bart Verbeeck

  5 dagen geleden
  Ik heb maar 1 suggestie. De digitale Euro moet door een consensus algorithme gestuurd worden door de gebruikers van de digitale euro. De ECB heeft dus geen enkele invloed of rechtstreekse manipulatie macht van deze munt. Het zou een munt moeten zijn door het volk, van het volk en zeker niet in de handen van een paar niet verkozen politiekers of verkozenen. Je neemt daardoor de macht van lobbyisten volledig weg.
 • raf peeters

  5 dagen geleden
  Nog een systeem om volledige controle te krijgen over de burger.
 • Geert Landsman

  5 dagen geleden
  Waarom? We hebben genoeg betaalmethoden.
 • Stef Schaep

  5 dagen geleden
  cryptomunten zijn volatiel door de lagere liquiditeit. Als een centrale bank beslist een cryptomunt te gebruiken en de handel tussen grote spelers (banken) start, zal dit leiden tot hogere liquiditeit en dus lagere volatiliteit. De enige reden waarom de centrale banken geen crypto wilt gebruiken is omdat ze een optie willen om te kunnen devalueren.. en zo inflatie te creëren.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

Geld