Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Europa zet licht op groen voor Belgische 'bazooka' van 50 miljard euro

De Europese Commissie heeft zaterdag het licht op groen gezet voor de Belgische garantieregeling van 50 miljard euro, de zogenaamde 'bazooka' tegen de coronacrisis. Ook de superkern gaf zaterdagvoormiddag zijn fiat aan het uitvoeringsbesluit. Dat heeft federaal vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) bekendgemaakt.

93 reacties

 • Benny Raes

  1 jaar geleden
  Onze Alexander schiet met zijn bazooka met munitie die 50 miljard kan kosten. Waar hij dat geld zal vandaan halen is voor mij een raadsel want er is geen. Nu we weten allemaal dat schieten niet altijd doel treft. Soms is dat een gat in de lucht. Maar Alexander zal niet wakker liggen als hij zijn doel heeft gemist, want hij moet de munitie niet betalen. Wie die wel moet en zal betalen, daar zwijgt gij in alle talen over.
 • Daniel Corstjens

  1 jaar geleden
  Ha ha ha, en er was nu al geen geld om de pensioenen te betalen, werken zullen we tot dat we erbij neervallen! Iedereen die denkt binnen een paar jaar om op pensioen te gaan is eraan voor de moeite. Iemand zal dit bedrag moeten betalen en de rijken zullen het niet zijn!
 • Robby van Ballaert

  1 jaar geleden
  laat de buitenlandse bedrijven hun belasting betalen zoals elke werkende mens, dan is er meer dan de helft van die 50 miljard terug betaald.
 • vanzeir guy

  1 jaar geleden
  Hyperinflatie is in aantocht, als de verkiezingen in Amerika voorbij zijn is het bingo.
 • Martin Van Lersberghe

  1 jaar geleden
  smijt dat Europa toch buiten! hebben we totaal niets aan, dat heeft deze crisis wel bewezen!

Geld