(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock / Savvapanf Photo

Europa geeft België budgettaire ademruimte, maar tikt ons land ook op de vingers

De Europese Commissie geeft België en de andere lidstaten van de EU een jaar langer budgettaire ademruimte. Na de coronapandemie zijn het nu de oorlog in Oekraïne, de hoge energieprijzen en aanhoudende verstoring van de toeleveringsketens die de Commissie doen beslissen om de strikte begrotingsregels in het vriesvak te stoppen. Toch is het dagelijks bestuur van de Europese Unie scherp in zijn rapport van ons land.

20 reacties

 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  In plaats van te zagen dat er problemen zijn met dit en dat, zouden de leiders in de EU zich beter concentreren op zaken die er NU toe doen, met namen zorgen dat die vijandelijkheden in Oekraïne opgelost raken. Denk even los van Biden en concentreer jullie op de taken waarvoor het publiek jullie verkozen heeft !
 • An Vanden Bossche

  1 maand geleden
  De aanbevelingen van de Europese commissie leggen de vinger op de wonden. Op gebied van onderwijs verwarren ze oorzaak en gevolg. Op gebied van zorg zitten ze er ook behoorlijk naast, verzachtend hiervoor is de afwezigheid van enige transparantie.
 • Stef De Vos

  1 maand geleden
  De Vlamingen in België hebben twee regeringen, de Vlaamse en de Belgische. De vier andere regeringen in dit land liggen in het zuiden met een veelvoud van politiekers.
 • jan boden

  1 maand geleden
  Met andere woorden, Vivaldi zal de budgettaire tekorten niet meer saneren, dat schuiven ze door naar de volgende generatie(s).
 • Dirk BERX

  1 maand geleden
  Enkele jaren geleden zaten Michel, en Jambon aan diezelfde tafel in Davos, op onze kosten te eten. Toen was dat blijkbaar GEEN probleem !
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Energiereuzen roepen Fransen op meteen minder energie te gebruiken in aanloop naar winter, bezorgdheid gaat ook op voor ons land

  Energiereu­zen roepen Fransen op meteen minder energie te gebruiken in aanloop naar winter, bezorgd­heid gaat ook op voor ons land

  De grote energiebedrijven hebben er gisteren in Frankrijk bij particulieren en firma’s op aangedrongen om het stroomverbruik onmiddellijk te temperen. Ze deden dat als wapen in de strijd tegen de dreigende energiecrisis. “We moeten collectief werken aan het beperken van ons verbruik om weer speelruimte te krijgen,” aldus de directeuren van TotalEnergies, EDF en Engie in een open brief, die werd gepubliceerd in het weekblad ‘Journal du Dimanche’. De oproep is ook van toepassing op ons land.

Geld