Euro op laagste peil in vier maanden: coronavirus aangeduid als grote schuldige

Beeld ter illustratie.
ANP XTRA Beeld ter illustratie.
De euro zakte vandaag tot een koers van 1,0926 Amerikaanse dollar, wat het laagste peil is in vier maanden. Eén dollar kostte omgekeerd 0,9132 euro.

De Europese eenheidsmunt is minder waard na zwakke productiecijfers uit Europa. Niet alleen in Duitsland en Frankrijk, maar nu ook in Italië vallen de resultaten tegen. Grote schuldige is het nieuwe coronavirus. Het feit dat de gedoodverfde opvolger van Duits kanselier Angela Merkel zich terugtrekt, zou volgens analisten niet echt wegen op de euro. Dat is vooral een interne CDU-kwestie, klinkt het.

Ook tegenover het Britse pond (0,84628), de Japanse yen (120,18) en de Zwitserse frank (1,0700) is de euro vandaag minder waard.
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ingrid grieten

  Denkt de EU nu echt dat de burgers zo dom zijn om dit te geloven? Een wonder dat dit niet aan het klimaat of milieu ligt. Een Frexit en Nexit staan dichter voor de deur als ze denken. Zeker door dit soort van onzin uit te kramen.

 • Ronny Biesen

  Niks te maken met het Coronavirus, de Euro daalt in waarde door het beleid van Europa.

 • Jules Vermeers

  En alles wat misloop en wat ze verknoeien gaat de schuld van dat virus zijn, je zult zien Nva gaat zijn verkiezing nederlaag toeschrijven aan het virus.

 • Robert Delafortry

  Hoe kan je een sterke munt verwachten, als je een Europa hebt met ruim een half jaar onvermogen tot beslissen, met landen - België op kop, maar ook Duitsland, Italië, ... met een al even groot onvermogen tot beslissen ? Het Corona de schuldige ? Een geluk, ja, want het dwingt een land tot beslissen. En zo nadert het zwart-bruine spook alsmaar meer, op naar krachtdadig rechtlijnig denken ! Spijtig.

 • Dirk Vantorre

  De grote schuldige zijn onverkozen leiders die Europa in de prak rijden met hun green deal. Iedereen ziet dat Europa te snel gaat en landen duwt naar populistisch links of rechts. Er is zeer weinig democratisch aan Europa met meestal tweedehandse politici die in eigen land persona non grata zijn. Los het immigratie probleem op want daar liggen mensen wakker van. De klimaatverandering is een ver van de meeste Europeanen hun bed zorgen.