De skyline van Panama City. Panama kwam symbool te staan voor belastingparadijzen door de onthullingen in de Panama Papers.
Volledig scherm
De skyline van Panama City. Panama kwam symbool te staan voor belastingparadijzen door de onthullingen in de Panama Papers. © getty

EU schrapt nu al acht landen van nagelnieuwe zwarte lijst met belastingparadijzen, ook Panama

Panama PapersDe gemeenschappelijke zwarte lijst van belastingparadijzen die de Europese ministers van Financiën begin december hebben aangenomen, wordt na anderhalve maand met de helft ingekort. Acht van de zeventien landen worden alweer geschrapt omdat ze zich ertoe geëngageerd hebben meer inspanningen te doen om belastingontwijking te verhinderen. Dat bevestigt een Europese diplomatieke bron vandaag.

16 reacties

 • jo vandenberghe

  5 jaar geleden
  We hadden niet beter verwacht
 • Bart Verbeeck

  5 jaar geleden
  Met andere woorden, Er staat nog veel geld geparkeerd in die landen van mensen die daar niet mee kunnen lachen. Dus, terug opendeurdag. Inderdaad, ons kent ons.
 • Zjos Peeters

  5 jaar geleden
  En dan denken de linkies hier dat ze zomaar geld kunnen gaan halen bij "de rijken"...
 • J. VAN SCHUERBEECK

  5 jaar geleden
  Daar moet niet meer uitleg aan gegeven worden. De landen waar zij met hun zuurverdiende centen zitten tellen al niet meer mee.
 • Paul Keulemans

  5 jaar geleden
  Dus de landen waar ze echt hun geld verstoppen kunnen van de lijst af, anders zou de bevolking weer beginnen te mopperen als ze de uitslagen van het onderzoek zouden krijgen !