Luc Kroeze legt uit hoe je kwalitatieve aandelen kunt herkennen.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Kroeze legt uit hoe je kwalitatieve aandelen kunt herkennen. © Björn Comhaire

Ervaren belegger schrijft formule om kwaliteitsaandelen te herkennen: “De kans op onprettige verrassingen wordt hiermee verkleind”

Er zijn heel wat technieken, denkwijzen en tactieken die beleggers gebruiken om aandelen te kopen en te verkopen. Allen dromen ze ervan om met hun methode een mooi rendement te behalen. Ervaren beursganger Luc Kroeze zweert zelf bij het zogenaamde kwaliteitsbeleggen. In zijn boek ‘De kaviaarformule’ lijst hij dertien criteria op waarmee je kwalitatieve aandelen kunt herkennen en selecteren. Hoe ziet zijn checklist eruit en welke bedrijven komen volgens hem in aanmerking?

  1. Wat brengt meer op: een huis kopen of ‘papieren’ vastgoed op de beurs? Expert: “Onderschat de onderhoudskosten van een fysieke woning niet”
    PREMIUM

    Wat brengt meer op: een huis kopen of ‘papieren’ vastgoed op de beurs? Expert: “Onderschat de onderhouds­kos­ten van een fysieke woning niet”

    De woningmarkt in België koelt af. Toch deed de huurwoning het in 2022 wel beduidend beter dan een belegging in Belgische vastgoedaandelen. Die moesten een koersdaling van de orde van 35 procent slikken. Maar hoe presteren huurwoningen en vastgoedaandelen op de langere termijn? Nico Dewaelheyns, professor beleggingsleer aan de KU Leuven, maakt de vergelijking over een periode van 10 en 30 jaar.