Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

“Er komt geen oplossing voor klanten van de Oost-Vlaamse groepsaankoop”: wat kan je nu best doen na het failliet van de Vlaamse Energieleverancier?

De Vlaamse Energieleverancier is failliet verklaard en dat is een strop voor wie er gas en/of elektriciteit betrok. Ook voor leden van de groepsaankoop van de provincie Oost-Vlaanderen is er slecht nieuws, want er is nog geen overkoepelende oplossing voor hen. Om zo weinig mogelijk geld te verliezen bij de overstap naar een andere energieleverancier, onderneem je best zo snel mogelijk actie. Dit stappenplan vertelt je wat het dringendst is en wijst je de weg naar alle tools en gegevens die je nodig hebt.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Zal de Federal Reserve nu al rente verhogen? Beleggers verwachten duidelijk signaal

  Zal de Federal Reserve nu al rente verhogen? Beleggers verwachten duidelijk signaal

  De beurzen kijken wereldwijd uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve straks. Dat wordt pas na sluiting van de Europese markten bekendgemaakt. De Amerikaanse centrale bank zal naar verwachting de rente nu nog ongewijzigd laten, maar beleggers hopen op meer duidelijkheid over wanneer de Fed de rente dan wel zal verhogen. De Europese beurzen noteerden vanochtend een sterk herstel. De Bel20 steeg met 1,5 procent naar 4.090 punten.