Het aandeel van hernieuwbare energie in de bedrijfswinst steeg in het eerste kwartaal van 2022 naar 472 miljoen euro (+ 73 procent). (Illustratiefoto)
Volledig scherm
Het aandeel van hernieuwbare energie in de bedrijfswinst steeg in het eerste kwartaal van 2022 naar 472 miljoen euro (+ 73 procent). (Illustratiefoto) © Shutterstock / Adelin Crin

Engie verdient flink aan hoge energieprijzen: omzet stijgt met 85 procent tot 25,6 miljard euro

UpdateHet Franse energiebedrijf Engie spint goed garen bij de stijgende energieprijzen. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten. In het eerste kwartaal van 2022 zag Engie zijn omzet met 85 procent stijgen tot 25,6 miljard euro. De bedrijfswinst (ebit) steeg met 74 procent tot 3,53 miljard euro.

36 reacties

 • Yolande MARIS

  1 maand geleden
  Dankzij ons Tinneke en De Croo kan engie ons uitknijpen als citroenen.Vraag me af wat onze twee onderhandelaars daar aan overhouden.
 • Renée Verhoeven

  2 maanden geleden
  De hoge prijzen zijn niet de schuld van de producenten, wel van de opmars van hernieuwbaar, deze wordt nog steeds gesubsidieerd, kost heel veel aan bijkomende infrastructuur om overal windmolens aan te sluiten, om de netten te verzwaren voor zonnestroom en windstroom, extra kosten voor opslag met accu's en dan nog eens bijkomende kosten voor backup als er geen hernieuwbaar is en dat met gas die nu heel duur is door de grote vraag. 5 keer betalen voor één keer stroom tegenover een kerncentrale.
 • Elise Van Damme

  2 maanden geleden
  Natuurlijk, en door hun energie prijzen rekenen de bakkers straks een brood opnieuw verder door tot boven de 3 euro. En dan versteld staan dat er amper nog een boterham in de brooddozen op school te vinden zijn. Straks is brood duurder dan beleg
 • Linda MOENS

  2 maanden geleden
  Als onze energiefaktuur 3x duurder wordt, is het duidelijk dat de een of de ander hiermee zijn zakken vult. " Zeer sterke operationele prestatie in uitzonderlijke marktomstandigheden ". Hiermee koop je géén sympathie tegenover de consument. Het binnenrijven v/d woekerwinsten moet natuurlijk een verhaal hebben, hoe onzinnig en onbegrijpelijk het voor ons klinkt. Hetzelfde verhaal is ook van toepassing voor benzine en diesel. Bedankt regeringsleiders voor jullie steun in deze onzekere tijd !!
 • hans seijnhaeve

  2 maanden geleden
  Zo zie jemaar hoe kunstmatig de exuberante hoge prijzen enkel woekerwinsten opleveren voor sommige bedrijven. De productie van diezelfde stroom is geen eurocent duurder geworden het afgelopen jaar !

Geld