belga
Volledig scherm
© belga

Energiespecialist vreest deze zomer voor dieselprijs van 3 euro per liter

Zowel de prijs van benzine als die van diesel bedraagt momenteel zo'n 2 euro per liter en zit daarmee op recordhoogte. Toch kan het volgens energiespecialist Damien Ernst, professor aan de universiteit van Luik, nog erger, zo zegt hij in ‘La Dernière Heure’. Hij verwacht dat de prijs van diesel deze zomer kan stijgen tot 3 euro per liter.

25 reacties

 • Paul van de velde

  1 maand geleden
  En dat terwijl een liter benzine en diesel na distillatie amper 60 cent kost. Met winst aan de pomp kost een lier dan 90 cent, de rest zijn taksen en btw.
 • Miguel Leboucq

  1 maand geleden
  Het is allemaal zuiver speculatie en paniekzaaierij die de prijzen doen exploderen. EN de grote winnaars zijn de oliemaatschappijen en olie exporterende landen
 • Karine Roeland

  1 maand geleden
  Het is gemakkelijk om de schuld op iemand of iets anders (oorlog, droogte, nattigheid..) te steken en ondertussen onze zakken leeg halen en hun zakken vullen. Inderdaad mensen zouden moeten stoppen met tanken, huizen kopen, uit eten gaan, op vakantie dan zouden de prijzen wel snel zakken.
 • Jos Campo

  1 maand geleden
  Gaan de prijzen van de voeding ook weeral stijgen, het potje kip curry dat 2 maand geleden 0,85 euro koste staat nu op 1.19 euro. Melk 0,69 euro nu 0.99 euro en binnenkort waarschijnlijk 1.50 euro. Prijzen zijn van Lidl en Aldi.
 • Lisette Theunis

  1 maand geleden
  Fossiele brandstoffen mogen van deze partij zowat onbetaalbaar worden om de opwarming te stoppen.. Wereldwijd zullen er echter grote voedseltekorten zijn. 20% van de brandstoffen zijn er nodig om de wereld van voedsel te kunnen voorzien. Door de voedselschaarste en de zeer hoge prijzen zal er een ongeziene hongersnood ontstaan. 40mld$ voor extra wapens is op een week geregeld. Voor miljoenen mensen die verhongeren door voedseltekorten is er minder urgentie.
 1. Kost een brood straks 3 euro door stijgende graanprijs? “Klanten besparen nu al op koffiekoeken en pistolets”
  PREMIUM

  Kost een brood straks 3 euro door stijgende graanprijs? “Klanten besparen nu al op koffiekoe­ken en pistolets”

  Betalen we straks 3 euro voor een brood? “Al onze kosten rijzen de pan uit”, klinkt het in ’t Pistoleke in Schoten. Toch stelt deze bakker een nieuwe prijsstijging zo lang mogelijk uit. “Klanten leggen nu al gepast geld op de toog en zeggen: zovéél voor één brood”. Hoe fel zijn de facturen van de bakkers dan al gestegen? Moeten ook de supermarkten de broodprijs optrekken? En zullen de grondstofprijzen verder exploderen? “Er zijn nog apocalyptische prijsstijgingen op komst”.

Geld