De prijzen voor elektriciteit en aardgas in Europa gaan dinsdag volledig door het dak.
Volledig scherm
De prijzen voor elektriciteit en aardgas in Europa gaan dinsdag volledig door het dak. © Shutterstock

Energieprijzen in Europa door het dak, 10 procent erbij in enkele uren tijd

De prijzen voor elektriciteit en aardgas in Europa gaan dinsdag volledig door het dak. In enkele uren tijd is er 10 procent bijgekomen. De minste marktbeweging zorgt voor paniek, klinkt het bij traders.

260 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Deze die wat onder het mediaan inkomen zitten hadden hun verwarming al een paar graden lager gezet, Angelo ledda. Nog minder wordt schimmel in huis. Dan nog snel op te warmen fastfood eten. Alleen nog goedkope wegwerp rommel kopen. Sommigen hout en afval verbranden. Huiseigenaren die hun huurpanden niet meer renoveren. De noodzakelijke energietransitie zal sociaal - rechtvaardig zijn of anders niet en nutteloos zijn. Hoeveel generaties groenen zijn nodig om tot dat besef te komen.
 • dirk clemeur

  1 jaar geleden
  Velen vergeten 2020 het jaar waar de meesten een maand gratis elektriciteit en gas hebben gekregen die gaan we nu x 3 moeten terugbetalen bedankt regering!
 • Angelo ledda

  1 jaar geleden
  De beste manier om minder te betalen is minder gebruiken..alvast tot 1 jan 2022 dan gaat het Demir tarief van start waar verbruik totaal geen rol meer speelt ...dus profiteer ervan
 • Erik Janssen

  1 jaar geleden
  De beste manier om minder te betalen is minder gebruiken. Ik heb eens gelezen dat elke graad meer of minder 7 procent verbruik scheelt. Dus trui aan in de winter zoals vroeger kan geen kwaad. De mensen zijn t-shirts gewend voor binnen zomer en winter. Er gaan andere tijden komen en dat is geen schande. PS ben je er niet. Licht uit
 • Armand Billooye

  1 jaar geleden
  Zonder dit Europa zouden onze politici veel korter op de bal spelen want nu schuiven ze alles af op Europa en daar geven ze NIETS voor de burgers, niemand kent ons en wij kennen hen niet ! De eindtermen zijn de burgers worden nog verder uitgemolken
 1. Scherpe reacties na Septemberverklaring: "Ongelofelijk dat er niets wordt gedaan aan energiefactuur"

  Scherpe reacties na September­ver­kla­ring: "Ongelofe­lijk dat er niets wordt gedaan aan energiefac­tuur"

  De begrotingsplannen van de Vlaamse regering kunnen op scherpe reacties van de oppositie rekenen. “Besparen op de kinderbijslag is onverdedigbaar”, zegt Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens. “In plaats van een duwtje in de rug, krijgen jonge gezinnen het mes in de rug. Dit toont vooral het gebrek aan een sociaal gelaat.” Ook bij Groen en Vooruit is de kritiek niet mals.
 2. Energieprijzen stijgen spectaculair verder in oktober: Wat doe je best?
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen stijgen spectacu­lair verder in oktober: Wat doe je best?

  Aan de ongezien sterke prijsstijgingen voor energie lijkt geen einde te komen. Een analyse van de energiemarkten wijst voor variabele stroomcontracten op een nieuwe prijstopstoot tot zelfs 70 procent hoger. Wie binnenkort een nieuw contract met vast tarief moet afsluiten, kan op zijn beurt tot 30 procent meer betalen voor het onderdeel energiekosten. “Er resten dus nog drie dagen om die nog hogere prijzen te omzeilen”, vertelt Kristof De Paepe van Mijnenergie.be.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.