Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen, zo blijkt uit de gemiddelde bedragen voor de maand december.
Volledig scherm
Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen, zo blijkt uit de gemiddelde bedragen voor de maand december. © Getty Images

Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur

MijnenergieAan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.

  1. Hoge erfbelasting en geen geld geërfd: wat als je de ‘successierechten’ niet kan betalen?
    PREMIUM

    Hoge erfbelas­ting en geen geld geërfd: wat als je de ‘successie­rech­ten’ niet kan betalen?

    Als je - zoals in de laatste aflevering van Erfgenaam Gezocht het geval was - enkel vastgoed of een roerend goed erft, maar geen geld, dan moet je de erfbelasting uit eigen zak betalen. Maar wat als je het geld niet hebt en je kan wat je geërfd hebt niet snel genoeg verkopen om die vaak hoge ‘successierechten’ op te hoesten? Onze geldexpert Ayfer Aydogan geeft verhelderende antwoorden op negen prangende vragen. “Uitstel van betaling is niet voorzien.”