Variabele stroomprijzen stijgen in december verder door
Volledig scherm
Variabele stroomprijzen stijgen in december verder door © Getty Images

Energieprijzen blijven stijgen: variabel elektriciteitscontract in december 20 procent duurder

MijnenergieSinds dit najaar breken de energieprijzen alle records. Ook in december blijven we veel betalen voor elektriciteit en aardgas. Volgens Belpex monthly, een marktindex voor groothandelsprijzen, zullen de variabele elektriciteitsprijzen in december met ongeveer 20 procent stijgen. Mijnenergie.be legt uit wat je best doet. 

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. OPROEP. Hoe erg raken de hoge energieprijzen jou in jouw portemonnee? Wij zoeken mensen en gezinnen die willen getuigen

  OPROEP. Hoe erg raken de hoge energie­prij­zen jou in jouw portemon­nee? Wij zoeken mensen en gezinnen die willen getuigen

  Jouw eindafrekening is binnen en je kan nu vergelijken met die van vorig jaar: wat hebben de hoge energieprijzen jou of jouw gezin nu uiteindelijk gekost? Wat heeft iets opgeleverd, wat deed jouw portemonnee de das om? Om een goed beeld te krijgen, zoeken we getuigenissen van zowel alleenstaanden als kleine en grote gezinnen, jong en oud, thuiswerkend of niet, in rijtjeshuizen, flats of villa’s, verwarmend met gas, stookolie, elektriciteit, kachel, warmtepomp ...
 3. Belgisch internationaal aanhoudingsbevel tegen hoofd Libische investeringsautoriteit

  Belgisch internatio­naal aanhou­dings­be­vel tegen hoofd Libische investe­rings­au­to­ri­teit

  De Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise heeft een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen Ali Mahmoud , de voorzitter van de Libyan Investment Authority. Dat bevestigt het Brusselse parket vanavond, nadat de krant De Tijd op 8 januari al melding had gemaakt van het aanhoudingsbevel. Dat bevel kadert in het gerechtelijk onderzoek dat onderzoeksrechter Claise voert naar fondsen van de Libische regering die verdwenen bij de bank Euroclear.
 1. Van Peteghem licht voorstel om hoge energieprijzen aan te pakken in Kamer toe: “Eerst btw-verlaging, daarna duurzame oplossing”

  Van Peteghem licht voorstel om hoge energie­prij­zen aan te pakken in Kamer toe: “Eerst btw-verlaging, daarna duurzame oplossing”

  Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) pleit voor een “verstandige en duurzame oplossing” om de hoge energieprijzen aan te pakken. Daarvoor moet er volgens hem snel een btw-verlaging komen, in afwachting van een meer uitgewerkte oplossing. Van Peteghem lichtte zijn voorstel, dat hij ook op de tafel van de regering legde, nu toe in de Kamercommissie Financiën.