Minister Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
Minister Tinne Van der Straeten (Groen). © Photo News

Energieminister Van der Straeten (Groen): “Verlaging btw is dure maatregel. En laat ons eerlijk zijn: er zijn ook mensen die het niet nodig hebben”

Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft bij Sven & Anke op Joe uitleg gegeven over de stijgende energieprijzen en wat onze regering gaat doen om ons te helpen. Het blijken vooral de laagste inkomens die steun mogen verwachten.

583 reacties

 • marc mortier

  10 maanden geleden
  iedereen heeft geen zwembad
 • Patrick Boudewijns

  10 maanden geleden
  Maar voor diegene die onder het bestaands minimum leven zijn de dupes ervan
 • Vloebergs Jan

  10 maanden geleden
  De inspanningen van mensen die keihard werken zijn weeral den dupe. Er zijn duizenden vacatures, zet mensen aan het werk zodat de groep van mensen in nood verkleint. Zo kan je echt inspanningen leveren voor de vergroening van de maatschappij. En niet in de vorm van gascentrales.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  10 maanden geleden
  Tinne Van der Straeten (Groen) preekt de doctrine dat een mens geen recht heeft om voor zichzelf te leven, dat zijn leven en zijn werk niet aan hem behoren, maar aan de maatschappij, dat zijn dienstbaarheid aan de maatschappij de enige rechtvaardiging voor zijn bestaan is en dat de maatschappij zich van hem mag ontdoen op welke manier het wenst ten gunste van wat men als het eigen tribale, collectieve belang ziet. "Een verlaging van deze hoge BTW zit er dus niet in", volgens de Groene Partij.
 • Gino Sinnesael

  10 maanden geleden
  Diegenen die het minst inkomen (willen) hebben, krijgen steeds meer en meer. Wie wat vooruit wilt in het leven, en iets meer verdient, houdt uiteiindelijk minder over omdat hij/zij niet kan genieten van alle voordelen voor 'minderbedeelden'. Wie is er dan het slimst?

Geld