De energieprijzen zijn niet te stuiten, blijkt uit een analyse van Mijnenergie.be.
Volledig scherm
De energieprijzen zijn niet te stuiten, blijkt uit een analyse van Mijnenergie.be. © Getty Images

Energie weldra nóg duurder: “Verwacht 600 euro voor gas en 350 euro voor stroom te moeten opleggen”

MijnenergieEr komt maar geen einde aan de prijsstijgingen voor energie. De broeierige julimaand en de blijvende onzekerheid rond de gasbevoorrading uit Rusland stuwen de stroomprijzen naar ongekende hoogtes. Een analyse van Mijnenergie.be op basis van de evoluties op de energiebeurzen wijst op een nieuwe stijging van het onderdeel energiekosten op de elektriciteitsfactuur met bijna 42%. Daarmee zou de recordkoers van afgelopen maart sneuvelen. Voor aardgas zal je eveneens fors meer betalen.

 1. Je energiefactuur klein krijgen? Deze leningen kan je aangaan voor energiebesparende werken
  Spaargids.be

  Je energiefac­tuur klein krijgen? Deze leningen kan je aangaan voor energiebe­spa­ren­de werken

  Je bent van plan energiebesparende werken te laten uitvoeren aan je woning. Om dat te realiseren, wil je een lening aangaan. Maar welke lening biedt de beste oplossing? En voor welke kom je in aanmerking: een lening bij de bank of een renteloze lening van de overheid? Spaargids.be plaatst beide opties naast elkaar in deze tijden van hoge energieprijzen. De energie die je niet hoeft te gebruiken, is immers nog steeds de goedkoopste energie.
 1. Indexering variabele energiecontracten erg verschillend: hier moet je op letten voor je tekent
  Mijnenergie

  Indexering variabele energiecon­trac­ten erg verschil­lend: hier moet je op letten voor je tekent

  Zoek je vandaag een nieuw energiecontract, kan je vrijwel alleen maar kiezen tussen variabele tariefformules. Waar een vast tarief voor de gehele duur van het contract ongewijzigd blijft, schommelt de prijs die je betaalt voor elektriciteit of aardgas bij een variabel contract mee met de evoluties op de energiemarkten. Maar hoe werkt dit juist? Hoe frequent mag je een prijsaanpassing verwachten? En waar schuilen de verschillen tussen variabele contracten onderling? Mijnenergie.be heldert op wat je moet weten.
 2. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.