Eneco-CEO Jean-Jacques Delmée
Volledig scherm
Eneco-CEO Jean-Jacques Delmée © Eneco

Eneco verlengt dan toch prijsgarantie voor 13.000 klanten na klachten

Eneco, de op twee na grootste energieleverancier van het land, gaat alsnog de prijsgarantie voor een groep van 13.000 klanten verlengen. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

 1. Is het einde van de hoge energieprijzen in zicht? Kies ik best vast of variabel? En hoe kan ik mijn eindafrekening drukken? Energie-experts beantwoorden uw vragen
  PREMIUM

  Is het einde van de hoge energie­prij­zen in zicht? Kies ik best vast of variabel? En hoe kan ik mijn eindafreke­ning drukken? Ener­gie-ex­perts beantwoor­den uw vragen

  De energiesector zit in zwaar weer en dat zorgt voor vragen. Wij legden enkele energie-experts uw vragen voor. Kies ik best voor een variabel of een vast tarief? Wanneer gaan de prijzen weer dalen? En hoe kan ik mij indekken tegen een hoge eindafrekening? U leest de antwoorden op deze en nog veel meer vragen hier.
 2. Voorschotfacturen tot 1.000 euro, waar komen die bedragen vandaan? Kan dat zomaar? En wat als ik mijn energie niet meer kan betalen?
  PREMIUM

  Voorschot­fac­tu­ren tot 1.000 euro, waar komen die bedragen vandaan? Kan dat zomaar? En wat als ik mijn energie niet meer kan betalen?

  Verschillende klanten van energieleverancier Mega verslikten zich vorig weekend in hun koffie. Een maandelijks voorschot dat van zo’n 300 euro verdubbelt naar meer dan 600 euro. Of nog straffer: van 340 euro naar ruim 1.000 euro. Waar komen die hallucinante bedragen vandaan? Mag een energieleverancier dat zomaar doen? Hoe pakken andere spelers het aan? En wat als je je rekening niet meer kan betalen?

Geld