Els Van Attenhoven
Volledig scherm
PREMIUM
Els Van Attenhoven © Steven Richardson

Els (49) verdient 2.000 à 2.500 euro per maand: “Als ritueel begeleidster leid ik een heel onvoorspelbaar leven”

“Geld kan vieze dingen doen met een mens”, zegt Els Van Attenhoven, die na een carrière in de bankwereld een professionele bocht van 180 graden maakte. Als ritueel begeleidster verzorgt ze nu overgangsmomenten in het leven, vooral rouwplechtigheden. “Mijn vaste kosten bedragen 1.500 euro per maand, maar ik heb van thuis uit geleerd om zuinig te leven”, zegt Els. 

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 1. "Mensen rouwen levenslang”: hoe ga je om met een verlies en wat kan je doen voor iemand die rouwt?
  PREMIUM

  "Mensen rouwen levenslang”: hoe ga je om met een verlies en wat kan je doen voor iemand die rouwt?

  Een geliefde verliezen doet pijn en afscheid nemen is moeilijk. Psychotherapeut Uus Knops schreef een boek over rouwen, met troostende woorden voor wie door een rouwproces heen moet. Hoe je kinderen best kan begeleiden bij het afscheid nemen van een geliefde? Daar geeft rouwexpert Manu Keirse specifiek advies over. “Soms denken volwassenen dat kinderen snel over een overlijden heen stappen. Onterecht.”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.