In El Salvador kun je voortaan ook betalen met de cryptomunt bitcoin.
Volledig scherm
In El Salvador kun je voortaan ook betalen met de cryptomunt bitcoin. © REUTERS

El Salvador eerste land waar bitcoin wettelijk betaalmiddel is

Vanaf vandaag is het in het Centraal-Amerikaanse land El Salvador mogelijk om betalingen uit te voeren met de cryptomunt bitcoin. Daarmee is het land het eerste land ter wereld dat de bitcoin als wettelijk betaalmiddel invoert.

18 reacties

 • Louis Franklin

  1 jaar geleden
  Goed om als alternatief te hebben. Een munt wettelijk erkennen betekent natuurlijk niet dat het verplicht is. Het maakt het gewoon makkelijker om ermee te betalen. Goed nieuws dus.
 • Ward Berden

  1 jaar geleden
  Alle Salvadorianen krijgen voor 30 dollar aan Bitcoin gratis van de overheid om te starten. Uit solidariteit kopen mensen uit de hele wereld, die ook de afpersing van de banken beu zijn, vanavond om 2300h Belgische tijd (15h in El Salvador) voor evenveel aan Bitcoin. Ik wens El Salvador alle succes en doe zeker mee!
 • Bart Verbeeck

  1 jaar geleden
  @emiel wouters. Inflatie is een mathematisch onderdeel van Bitcoin. Ten alle tijden kan je gewoon aflezen hoeveel BTC inflatie er is en dat vrijwel exact in % als in tijd weer te geven. Inflatie door overheden zijn onberekenbaar, onvoorspelbaar (devaluaties, ongeldig maken van bepaalde munteenheden zonder enige waarschuwing) In plaats van inflatie kan je ook spreken van koopkrachtvermindering. El Salvadorianen zullen pas beseffen welk groot geluk ze hebben, meer koopkracht ipv vermindering.
 • David Hermans

  1 jaar geleden
  Wat een idiotie allemaal. Je mag het blijkbaar geen Ponzi-schema noemen, maar doet me wel denken aan het eindeloos her-verpakken van (rommel)hypotheken, wat mede-oorzaak was van de kredietcrisis. Ik kan morgen een website opstarten die Bitcoins 'verkoopt' en zal nog succes hebben ook, er is geen enkele regelgevende instantie die ook maar de minste controle doet of er geen gebakken lucht wordt verkocht (en dat zegt al veel). Tot iedereen op hetzelfde moment z'n 'echte' geld terug wil...
 • Walther Vanden Broele

  1 jaar geleden
  El Salvador is dat ook niet en drugsland?