In El Salvador kun je voortaan ook betalen met de cryptomunt bitcoin.
Volledig scherm
In El Salvador kun je voortaan ook betalen met de cryptomunt bitcoin. © REUTERS

El Salvador eerste land waar bitcoin wettelijk betaalmiddel is

Vanaf vandaag is het in het Centraal-Amerikaanse land El Salvador mogelijk om betalingen uit te voeren met de cryptomunt bitcoin. Daarmee is het land het eerste land ter wereld dat de bitcoin als wettelijk betaalmiddel invoert.

18 reacties

 • Louis Franklin

  1 jaar geleden
  Goed om als alternatief te hebben. Een munt wettelijk erkennen betekent natuurlijk niet dat het verplicht is. Het maakt het gewoon makkelijker om ermee te betalen. Goed nieuws dus.
 • Ward Berden

  1 jaar geleden
  Alle Salvadorianen krijgen voor 30 dollar aan Bitcoin gratis van de overheid om te starten. Uit solidariteit kopen mensen uit de hele wereld, die ook de afpersing van de banken beu zijn, vanavond om 2300h Belgische tijd (15h in El Salvador) voor evenveel aan Bitcoin. Ik wens El Salvador alle succes en doe zeker mee!
 • Bart Verbeeck

  1 jaar geleden
  @emiel wouters. Inflatie is een mathematisch onderdeel van Bitcoin. Ten alle tijden kan je gewoon aflezen hoeveel BTC inflatie er is en dat vrijwel exact in % als in tijd weer te geven. Inflatie door overheden zijn onberekenbaar, onvoorspelbaar (devaluaties, ongeldig maken van bepaalde munteenheden zonder enige waarschuwing) In plaats van inflatie kan je ook spreken van koopkrachtvermindering. El Salvadorianen zullen pas beseffen welk groot geluk ze hebben, meer koopkracht ipv vermindering.
 • David Hermans

  1 jaar geleden
  Wat een idiotie allemaal. Je mag het blijkbaar geen Ponzi-schema noemen, maar doet me wel denken aan het eindeloos her-verpakken van (rommel)hypotheken, wat mede-oorzaak was van de kredietcrisis. Ik kan morgen een website opstarten die Bitcoins 'verkoopt' en zal nog succes hebben ook, er is geen enkele regelgevende instantie die ook maar de minste controle doet of er geen gebakken lucht wordt verkocht (en dat zegt al veel). Tot iedereen op hetzelfde moment z'n 'echte' geld terug wil...
 • Walther Vanden Broele

  1 jaar geleden
  El Salvador is dat ook niet en drugsland?
 1. Waar en hoe koop je welke digitale munten? Onze crypto-experts geven advies: “Sommige platformen bieden jaarlijkse interesten op je bitcoins”
  PREMIUM

  Waar en hoe koop je welke digitale munten? Onze cryp­to-ex­perts geven advies: “Sommige platformen bieden jaarlijkse interesten op je bitcoins”

  Er gaat geen dag voorbij of er valt wel iets te beleven in de wereld van Bitcoin en andere cryptomunten. Hoge en lage koerssprongen lossen elkaar in sneltempo af. Kriebelt het bij jou (en je portemonnee) om te investeren in het digitale monetaire systeem? Zorg dan dat je je goed voorbereid en ook bewust bent van de valkuilen. In deze reeks zetten crypto-experts Levi Haegebaert en Gwen Busseniers je op weg met de belangrijkste informatie. Vandaag: waar kan je welke digitale munten aankopen? Hoe doe je dat stap voor stap? En hoe bescherm je je tegen hackers?
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.