Eindejaarsrecord voor bpost: 440.000 pakjes per dag, 1.900 tijdelijke medewerkers extra

Sorteercentrum Brussels X van bpost. (Archieffoto)
Photo News Sorteercentrum Brussels X van bpost. (Archieffoto)
Bpost verwerkt deze eindejaarsperiode tot 480.000 pakjes per dag, een record. Dat blijkt uit cijfers die het postbedrijf heeft vrijgegeven. Het gaat om een stijging met meer dan 20 procent tegenover vorig jaar.

De pakjeskoorts bij bpost begon al op 2 december, met de koopjesdagen van ‘black friday’, ‘cyber monday’ en Sinterklaas. Ook met het kerstweekend in zicht blijven de volumes op recordhoogte.

Het bedrijf verwacht de dagen voor Kerstmis gemiddeld 440.000 pakjes per dag te verwerken, een stijging met meer dan 60 procent tegenover een gewone werkdag, en 20 procent meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Bpost rekruteerde 1.900 extra tijdelijke medewerkers om de eindejaarspiek rond te krijgen.

LEES OOK. Kleine aankoop, grote ergernis: waarom worden geschenkjes in véél te grote dozen verpakt? (HLN+)
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jacques lelievre

  Wacht al op een pakje sinds 25/11/2019/enkele malen gebeld bpost en iedere keer een ander bevesteging.

 • Ingrid Van der Stock

  en op 15 november .... wat was dan het probleem? pakje nog steeds niet aangekomen, ze doen zelfs geen moeite om te zoeken bij 7 van de 10 pakjes is er een probleem, een service beneden alle peil

 • Johan De Mol

  Firma's betalen zelf een deel bij en krijgen een volume korting. Mensen willen tegenwoordig het juiste pakje op het juiste adres en op het juiste uur. Men wil er niet voor betalen, en zijn tegen alle vervuilende camionettes in het stadcentrum. Hoe ironisch

 • Jean Van den Bosch

  Als ik een pakje verstuur betaal ik minstens 5,90 Euro in de post. Een firma betaald amper 3,99 Euro of wordt het gratis verstuurd (Amazon) vanuit Duitsland. Waarom MOET ik zoveel meer te betalen?????

 • sonja dewilde

  Oei en dan moeten ze nog kerstkaarten voor nieuwjaar bij de mensen krijgen!!!