Beeld ter illustratie. Een digitale meter.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Een digitale meter. © BELGA

Eigenaars zonnepanelen officieel geen prioritaire doelgroep meer: digitale meters worden wijk per wijk geïnstalleerd

Eigenaars van zonnepanelen worden officieel geschrapt als prioritaire doelgroep voor de installatie van een digitale elektriciteitsmeter. Het Vlaams Parlement heeft woensdag een aanpassing aan het energiedecreet in die zin goedgekeurd.

36 reacties

 • jef caers

  1 maand geleden
  Schande, dat er bij de ene wel een digitale meter geplaatst wordt, en dat anderen gewoon verder kunnen genieten van hun analoge meter, typisch de Vlaamse regering, pure discriminatie
 • chris delanghe

  1 maand geleden
  Wat ze je ook vertellen. De enige die hier zijn zakken zal vullen is de bende van eandis en de overheid. De particulier die zal zoals altijd het ongevraagde boeltje mogen bekostigen. Ze hebben het weer eens goed verpakt en verkocht gekregen. De dag en nacht gepulseerde straling van deze domme meters komt mijn huis niet in.
 • Carlo Jans

  1 maand geleden
  Mijn omvormer valt vanaf 9u tot 16.50u uit wegens te hoge spanning. Wie vergoed dat omdat het net de spanning niet aan kan boven de 255V. Als ze eerst dat in orde maken en dan pas met de digitale meter afkomen.
 • jan geens

  1 maand geleden
  Tot 2025 dan maar jongens.
 • Jacques Huysentruyt

  2 maanden geleden
  van die digitale meter te weigeren tot 2025 is blijkbaar weeral geen sprake meer, hoe durven ze, als hij er komt bij mij, gaat mijn panelen van mijn dak, uit principe alleen, gelukkig heb ik mijn speksteenkachel die ik 2 jaar geleden aan de kant gezet heb niet weg gedaan, die komt er terug, en de elektrische auto,die komt er niet wel een diesel

Geld