Eerste Jumbo's in België doen het beter dan verwacht

Beeld van de opening van de Jumbo-winkel in Pelt.
Karolien Coenen Beeld van de opening van de Jumbo-winkel in Pelt.
De omzetbijdrage van de eerste Jumbo-winkels in ons land is "ruim boven verwachting". Dat blijkt uit omzetcijfers die de Nederlandse supermarktketen vandaag heeft vrijgegeven. De Belgische winkels verkochten 50 procent meer dan gepland.

De Nederlandse supermarktketen Jumbo landde dit najaar in België met drie winkels. Die entree op de Belgische markt is "bijzonder succesvol verlopen, met veel positieve klantreacties en omzetten die ver boven verwachting liggen", aldus de groep in een persbericht. Concreet lag de omzet 50 procent hoger dan verwacht, klinkt het bij de supermarktgroep. 

De omzet van Jumbo - goed voor in totaal zowat 670 supermarkten en de op één na grootste supermarktketen van Nederland - steeg in 2019 met ruim een miljard euro of 14 procent tot 8,432 miljard euro. De omzet van de totale groep bedroeg 8,682 miljard euro. Jumbo bevestigt dat het van plan is in 2020 12 tot 15 nieuwe winkels te openen in België. Eerder zei het Nederlandse familiebedrijf dat het binnen vijf jaar ruimte ziet voor honderd winkels in Vlaanderen. 
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Kelchtermans

  Ik begrijp niet dat die mensen in pakweg Noord-Limburg in Pelt naar de Jumbo en de AH gaan. Als je zo dicht bij de grens woont, ga je toch in Nederland winkelen. Als je een beetje uit je doppen kijkt, kan je door 1 x per maand de grens over te rijden flink besparen. Lokaal kopen bij kleine handelaars, oke, die logica begrijp ik en dat doe ik ook. Maar de winst van de grote ketens wordt echt niet gedeeld met het lage personeel of de producenten hoor, ongeacht hoeveel volk er over de vloer komt.

 • raf peeters

  We zullen kijken na 6 maand ,zal dan ook een winkel zijn zoals alle andere en de prijzen terug aangepast aan dagdagelijkse ,nu is 't nog nieuw en moeten ze reclame maken en volk lokken.In zes maand zullen de prijzen net zoals overal in Belgie zijn ,te duur gewoon.

 • Filiep Lapeire

  Gaat dit zo blijven? Ik weet zeker dat nieuwe winkels veel volk trekken maar meestal duurt dit niet voort.

 • danny janssens

  Hoe meer buitenlandse firmas de belgische markt veroveren hoe beter, daar werk ik graag aan mee om al die Belgische CEOs een schop tegen hun achterste te geven

 • lieven philips

  De prijs van eten zou zeker 30% lager kunnen zijn en dan nog zouden de grote bazen zoals bvb een jo colruyt miljonair zijn