Beeld van de opening van de Jumbo-winkel in Pelt.
Volledig scherm
Beeld van de opening van de Jumbo-winkel in Pelt. © Karolien Coenen

Eerste Jumbo's in België doen het beter dan verwacht

De omzetbijdrage van de eerste Jumbo-winkels in ons land is "ruim boven verwachting". Dat blijkt uit omzetcijfers die de Nederlandse supermarktketen vandaag heeft vrijgegeven. De Belgische winkels verkochten 50 procent meer dan gepland.

24 reacties

 • Patrick Kelchtermans

  1 jaar geleden
  Ik begrijp niet dat die mensen in pakweg Noord-Limburg in Pelt naar de Jumbo en de AH gaan. Als je zo dicht bij de grens woont, ga je toch in Nederland winkelen. Als je een beetje uit je doppen kijkt, kan je door 1 x per maand de grens over te rijden flink besparen. Lokaal kopen bij kleine handelaars, oke, die logica begrijp ik en dat doe ik ook. Maar de winst van de grote ketens wordt echt niet gedeeld met het lage personeel of de producenten hoor, ongeacht hoeveel volk er over de vloer komt.
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  We zullen kijken na 6 maand ,zal dan ook een winkel zijn zoals alle andere en de prijzen terug aangepast aan dagdagelijkse ,nu is 't nog nieuw en moeten ze reclame maken en volk lokken.In zes maand zullen de prijzen net zoals overal in Belgie zijn ,te duur gewoon.
 • Filiep Lapeire

  1 jaar geleden
  Gaat dit zo blijven? Ik weet zeker dat nieuwe winkels veel volk trekken maar meestal duurt dit niet voort.
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  Hoe meer buitenlandse firmas de belgische markt veroveren hoe beter, daar werk ik graag aan mee om al die Belgische CEOs een schop tegen hun achterste te geven
 • lieven philips

  1 jaar geleden
  De prijs van eten zou zeker 30% lager kunnen zijn en dan nog zouden de grote bazen zoals bvb een jo colruyt miljonair zijn
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"

Geld