Pascal Paepen: "Veel mensen zien dit als een aanvaarding door het bankensysteem dat er een alternatieve geldsoort bestaat."
Volledig scherm
Pascal Paepen: "Veel mensen zien dit als een aanvaarding door het bankensysteem dat er een alternatieve geldsoort bestaat." © Steven Richardson/Reuters

Eerste Bitcoin-ETF op Amerikaanse beurs: “Aanvaarding door banken van alternatieve geldsoort”

CryptomuntenDe eerste bitcoin-ETF of tracker maakt vandaag zijn debuut op de Amerikaanse beurs. Dat is een mijlpaal voor de crypto-industrie. “Dit maakt de digitale munt meer toegankelijk voor kleine beleggers”, zegt geldexpert Pascal Paepen. “Bovendien zien veel mensen dit als een aanvaarding door het bankensysteem dat er een alternatieve geldsoort bestaat.” De cryptomunt nadert dan ook opnieuw zijn recordkoers.

3 reacties

 • Kevin Janssens

  2 maanden geleden
  Terwijl Belgie weer achterloopt en wacht investeren meer en meer belgen in crypto. Waarom? Omdat je ZELF verantwoordelijk bent om je spaargeld te beschermen tegen inflatie want de banken zullen het niet tevoren doen.
 • Bart Verbeeck

  2 maanden geleden
  Kleine beleggers hebben geen etf nodig. Het zijn de grote fondsen op wall street die dit nodig hebben om te kunnen investeren. Wall Street heeft btc nodig, niet andersom.
 • Bart Verbeeck

  2 maanden geleden
  Fsma is een bank product. Dit instituut is een soort verzekering van banken om anderen uit de markt te houden en eigen fraude te maskeren. Klinkt hard maar hetzelfde bestaat in Amerika onder de noemer rating firma's.

Geld