Wat als je een appartement koopt en nadien tal van verborgen gebreken opmerkt? Onze woonexpert Björn Cocquyt geeft advies.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat als je een appartement koopt en nadien tal van verborgen gebreken opmerkt? Onze woonexpert Björn Cocquyt geeft advies. © rv

Een woning kopen en miserie achteraf? Deze 20 vragen moet je zeker stellen voor je een huis of appartement koopt

Een mooi en betaalbaar huis of appartement gevonden, om dan na enkele weken of maanden te ontdekken dat er allerlei verborgen gebreken aan zijn. Het overkwam tientallen klanten van het Antwerps vastgoedkantoor MADE.estate. Maar wat kan je doen om latere ellende te voorkomen en waar moet je op letten als je een pand wil kopen? Onze woonexpert Björn Cocquyt stelde een lijst op met twintig essentiële vragen die je als potentiële koper zeker moet stellen: van het gebouw en de locatie, tot het financiële plaatje en de verkoop.

 1. Een huis vanaf 146.363 euro, gebouwd in amper 48 uur: Sanne, Gert en Patricia kozen voor een kant-en-klare woning
  PREMIUM

  Een huis vanaf 146.363 euro, gebouwd in amper 48 uur: Sanne, Gert en Patricia kozen voor een kant-en-kla­re woning

  Alles wordt tegenwoordig tot op de stoep geleverd. Zelfs een huis. Steeds meer Vlamingen kiezen voor een nieuwe prefabmethode waarbij een nieuwe woning in amper 48 uur als een paddenstoel uit een bouwgrond schiet. Onder meer door die razendsnelle manier van werken, valt de kost voor de koper lager uit en is die beter beschermd tegen prijsstijgingen van materialen. Onze woonexpert Björn Cocquyt nam zo’n zogenaamd Skilpodhuis onder de loep en klopte aan bij enkele eigenaars.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.