Frank Everaardt geeft advies voor de beste Black Friday deals.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Everaardt geeft advies voor de beste Black Friday deals. © Getty Images/ Orange Pictures - Photo News

“Een pakketje bestellen buiten de EU kan vervelende gevolgen hebben”: experts geven advies voor je koopjes op Black Friday

Black Friday is traditioneel hét moment waarop we massaal elektroproducten bestellen. Maar dit jaar is het mogelijk dat je meer betaalt dan anders of dat je pakje later komt. En daar zijn verschillende redenen voor, zegt techexpert Frank Everaardt. Hij geeft advies om toch het meeste te halen uit de Black Friday-deals: “De kortingen zijn nog altijd groot, maar als consument moet je wel extra aandachtig zijn.” 

 1. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Test Aankoop waarschuwt voor 'superkortingen': Black Friday-deal van 25 procent is er vaak een van maar 8 procent
  PREMIUM

  Test Aankoop waarschuwt voor 'superkor­tin­gen': Black Fri­day-deal van 25 procent is er vaak een van maar 8 procent

  Over acht dagen is het weer zover: Black Friday. Voor de uit Amerika overgewaaide shoppinghoogmis bestoken tal van winkels — online en offline — de consument traditiegetrouw met de meest adembenemende kortingen. “Lang niet elke promotie is ook écht interessant”, zo waarschuwt consumentenorganisatie Test Aankoop. Een ‘superkorting’ van 25% is er in werkelijkheid gemiddeld één van 8%.