Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Een paar kliks en uw volledige spaarboekje is leeggehaald: internetoplichters maakten vorig jaar 34 miljoen euro buit en dit is hoe ze dat doen

Internetfraudeurs hebben vorig jaar maar liefst 34 miljoen euro buitgemaakt bij goedgelovige Belgen, door hen te laten klikken op een link die leidt naar een frauduleuze website. ‘Phishing’ heet het fenomeen, en in het coronajaar 2020 kende dat wereldwijd een enorme stijging, mede door de groeiende 'professionaliteit' van de oplichters. Hoe kan u ervoor zorgen dat u toch niet in de val trapt?

43 reacties

 • Lecocq Daniel

  12 maanden geleden
  Artificiële intelligentie doet overal haar intrede. De banken kunnen dus het plots leeghalen van een spaarrekening perfect blokkeren tot de klant met een dubbele identiteitscheck bewezen heeft dat hij wel degelijk de opdrachtgever is van het bankorder.
 • Rony Schouteere

  1 jaar geleden
  Terug naar het oude banksysteem! In zo een geval moet de bank ALTIJD verantwoordelijk gesteld worden , de klant gebruikt HUN SYSTEEM ter goeder trouw! Als klant kan je gewoon niets anders
 • P V L

  1 jaar geleden
  Wanneer gaan de banken eindelijk eens actie ondernemen? zelfs op de website van Argenta krijg je regelmatig een pop-up waarin ze te kennen geven dat de algemene voorwaarden zijn veranderd en je deze dient goed te keuren! Normaal gezien klik ik niet opeen pop-up (een manier om je op een andere site te brengen!)! maar dan kan ik ook geen home banking meer doen! dus zorg dat er geen pop-ups meer zijn alvorens je bent aangemeld en in de veilige omgeving bent! eigenlijk zijn de banken in fout!
 • Patrick Verbelen

  1 jaar geleden
  Het enige dat helpt tegen spammen is regelmatig van e-mail adres wisselen.
 • willy jespers

  1 jaar geleden
  Misschien bij verschillende banken rekeningen openen. Dan is het risico op groot verlies beperkt.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.

Geld