Michel Maus bespreekt de fiscale gevolgen van grote en kleine nieuwjaarsgeschenken.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Maus bespreekt de fiscale gevolgen van grote en kleine nieuwjaarsgeschenken. © Getty Images/ rv

Een mooie som geld als nieuwjaarsgeschenk? Let op dat je de fiscus geen cadeau geeft

Het is weer de tijd van het jaar waar grootouders traditioneel met nieuwjaar enveloppes uitdelen aan de kinderen of kleinkinderen. En naast nieuwjaarswensen bevatten deze enveloppes natuurlijk ook meestal een kleine of een grote ‘attentie’. Dat is altijd leuk natuurlijk, maar fiscaal niet altijd zo evident, zegt onze geldexpert Michel Maus.  “Let erop dat het een cadeau blijft en geen schenking wordt.”

 1. “De enige zekerheid die obligaties nu bieden, is de zekerheid om koopkracht te verliezen”: onze geldexperts geven beursadvies voor 2022
  PREMIUM

  “De enige zekerheid die obligaties nu bieden, is de zekerheid om koopkracht te verliezen”: onze geldex­perts geven beursad­vies voor 2022

  Een nieuw jaar klopt aan de deur, en daarmee ook een nieuw beursjaar. Wat de beurzen in 2022 zullen doen, is nog koffiedik kijken, maar onze geldexperts maakten voor ons al een overzicht op van wat ze verwachten én wat ze onze lezers aanraden om best te doen. “Kies voor Europese bedrijven met de wind in de rug”, “Leg een lijstje aan van aandelen die je zeker in je portefeuille wil”, “Ga niet voor kortetermijnbeleggingen maar denk op lange termijn” ... Geert Noels, Pascal Paepen en Véronique Goossens geven hun beste advies.
 2. Extra veel foto's opslaan? Dit zijn de beste opties om het geheugen van je telefoon te ontzien
  Tweakers

  Extra veel foto's opslaan? Dit zijn de beste opties om het geheugen van je telefoon te ontzien

  Het lijkt erop dat de zomer van 2022 een topper wordt: nagenoeg geen coronamaatregelen meer en een stralende zon. Heb jij ook een pak reisjes en/of festivals gepland, waar je honderden kiekjes zal nemen? Dan ben je mogelijk gebaat bij wat extra externe opslagruimte voor je smartphone, om geheugen te besparen én voor de veiligheid. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers legt uit waar je het best voor kiest én geeft zijn top 3 prijs.

Geld