Een huis kopen anno 2022 doe je op Instagram of TikTok: “Ik verkoop meer via sociale media dan via Immoweb”

In de VS zijn ze al ingeburgerd, bij ons binnenkort ook: immomakelaars die via sociale media klanten zoeken. Ze maken filmpjes voor TikTok en geven virtuele rondleidingen op Instagram. “Vooral millennials willen dat het vooruitgaat. Ze bekijken een filmpje en beslissen snel.”

 1. Van Peteghem roept aan vooravond Black Friday op tot voorzichtigheid bij online aankopen
  10

  Van Peteghem roept aan vooravond Black Friday op tot voorzich­tig­heid bij online aankopen

  Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) lanceert, twee dagen voor Black Friday, een oproep aan de bevolking om twee keer na te denken voor ze een online aankoop doen. Met een persconferentie op de luchthaven van Luik, waarbij Van Peteghem geflankeerd werd door de top van de douane, wil de CD&V-vicepremier de consumenten sensibiliseren en de risico’s en valkuilen van online aankopen aanstippen.
 2. De ene schatting is gratis, de andere kost 300 euro: wat is de beste optie als je je huis verkoopt en waarin zit het verschil?
  PREMIUM

  De ene schatting is gratis, de andere kost 300 euro: wat is de beste optie als je je huis verkoopt en waarin zit het verschil?

  Vanaf 2022 is een schatting verplicht om een lening te krijgen als je een huis koopt. De bank mag die uitvoeren op basis van statistieken. Maar als je je huis verkoopt, gebeurt de waardebepaling veel gedetailleerder. Je kunt daarvoor aankloppen bij vier verschillende partijen, die allemaal hun eigen manier van werken hebben. Onze woonexpert Björn Cocquyt lijst hun methodes op zodat je weet waarom je voor wie moet kiezen.