Beleggen in virtual reality? Geldexpert Pascal Paepen vertelt hoe je dat het best kunt doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beleggen in virtual reality? Geldexpert Pascal Paepen vertelt hoe je dat het best kunt doen. © Getty Images/ rv

“Een aandeel in Meta kostte vorig jaar nog 380 dollar, vandaag minder dan de helft”: onze geldexpert geeft advies om te beleggen in virtual reality

Wat in de echte wereld vaak niet kan omdat het te duur is of simpelweg onmogelijk, dat kan in de virtuele wereld wel. Virtual reality (VR) spreekt dan ook tot de verbeelding en de toepassingen vinden onder meer hun weg in de wereld van ‘gaming’. Gaming is al big business, virtual reality nog niet echt. Maar er wordt veel van verwacht. Over enkele jaren zouden er al meer dan 200 miljoen gamers virtual reality gebruiken. Hoe kan je daar als belegger geld aan verdienen? Onze geldexpert Pascal Paepen geeft advies, zowel voor hardware (apparatuur) als software.

 1. Techinvesteerder SoftBank zakt op Japanse beurs na recordverlies van 23 miljard

  Techinves­teer­der SoftBank zakt op Japanse beurs na recordver­lies van 23 miljard

  SoftBank werd dinsdag 7 procent lager gezet op de aandelenbeurs in Tokio. De grote Japanse techinvesteerder werd afgestraft door beleggers na een recordverlies van omgerekend zo'n 23 miljard euro in het afgelopen kwartaal. Het bedrijf zag zijn belangen in grote techbedrijven als Uber en Coupang flink minder waard worden door de neergang van de beurzen in de afgelopen maanden door de angst voor recessie en renteverhogingen.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.

Geld