Edenred slachtoffer van malware, ook Belgische tak getroffen

Photo News
De IT-systemen van het Franse Edenred, bekend van de maaltijdcheques, zijn gisteren aangevallen met malware. Dat meldt het bedrijf zelf. De omvang van de aanval wordt nog onderzocht. Ook het Belgische filiaal is getroffen.

Edenred, een multinational met 10.000 werknemers, zegt maatregelen genomen te hebben om verdere besmetting tegen te gaan. "Edenred zal alle beschikbare middelen inzetten om zijn operaties en klanteninformatie te beschermen", klinkt het. Het bedrijf legt ook contacten met bevoegde overheidsinstanties en regulatoren.

Het Belgische filiaal van de groep is ook getroffen, zo is vanochtend vernomen. De diensten voor klanten en de gebruikersgegevens zijn veilig, maar intern zijn er wel gevolgen. Uit voorzorg kan het voltallige personeel voorlopig de bedrijfstoepassingen niet meer gebruiken op hun computers. Edenred Belgium heeft vestigingen in Antwerpen, Brussel en Luik.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Yvan Lissens

    Wij hebben een mail met, ongeveer, dezelfde mededeling gehad. Ik denk dat tegenwoordig geen enkel bedrijf hiervan gespaard blijft.

  • Marc Van der Vloedt

    't Geld van de gewone (arbeiders)mensen hé, doelwit om na de staatsroof/belastingen, om het grote staatscircus open te houden, nog eens toe te slaan met een naheffing/roof, want op de ultra liberale geld zwendels staat toch geen zware straf.