Nouriel Roubini (rechts) vindt dat de Amerikaanse beurswaakhond een onderzoek moet openen naar Elon Musk wegens marktmanipulatie.
Volledig scherm
Nouriel Roubini (rechts) vindt dat de Amerikaanse beurswaakhond een onderzoek moet openen naar Elon Musk wegens marktmanipulatie. © Shutterstock/EPA

Econoom beschuldigt Elon Musk van “crimineel gedrag” met bitcoin

De Amerikaanse stereconoom Nouriel ‘Dr Doom’ Roubini heeft Tesla-Baas Elon Musk beschuldigd van marktmanipulatie bij de grote bitcoin-aankoop van de autofabrikant. “De beurswaakhond moet dit onderzoeken”, zegt Roubini. “Het is crimineel gedrag.” 

13 reacties

 • Ema Nymton

  11 maanden geleden
  Roubini zei ook toen de prijs van Bitcoin amper 50 dollar was dat het naar 0 zou gaan. Ik zou zijn meningen over Bitcoin met een héél grote korrel zout nemen! Hij kent misschien iets van economie maar Bitcoin is vooral technologie en daar snapt deze boomer niks van.
 • Marcus Vadis

  11 maanden geleden
  Een munt moet stabiel zijn om er vertrouwen in te hebben. Dit is enkel een zeer hoog risico beleggingstool. Nu is het nog leuk, elke dag is die BC precies meer waard, wat als die eens gaat zakken omdat superbeleggers gaan cashen?
 • Farid Azuzzi

  11 maanden geleden
  hun rijk is in gevaar ..
 • Yves Jacobs

  11 maanden geleden
  Wie gelooft er nu nog zo een econoom, tegenwoordig zijn het allemaal zelfverklaarde experten die de opinie moeten maken. Helaas zie je deze “experten” steeds meer en overal in elk vakgebied.
 • Bart De Munt

  11 maanden geleden
  0.66 miljoen ton co2 wordt uitgestoten door bitcoin infrastructuur ... in vergelijking met het huidige banksysteem: 390 miljoen ton; of goud mining ... 54 miljoen ton. Oordeel zelf over de geloofwaardigheid van zijn andere uitspraken.
 1. Bitcoin schiet naar nieuw record van meer dan 44.000 dollar dankzij grote investering Tesla

  Bitcoin schiet naar nieuw record van meer dan 44.000 dollar dankzij grote investe­ring Tesla

  Tesla heeft in januari 1,5 miljard dollar (zo’n 1,25 miljard euro) geïnvesteerd in de cryptomunt bitcoin. Dat blijkt maandag uit een document aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Het bedrijf van Elon Musk gaat de munt ook accepteren als betaalmiddel voor de aankoop van een elektrische wagen. Na het nieuws schoot de bitcoin fors hoger, tot een nieuwe recordkoers van meer dan 44.000 dollar.