Zuckerberg steekt Warren Buffet voorbij en is nu derde rijkste man ter wereld

Mark Zuckerberg is de derde rijkste persoon op aarde.
EPA Mark Zuckerberg is de derde rijkste persoon op aarde.
De top drie van rijkste mensen ter wereld is gewijzigd. Dat blijkt uit de Bloomberg Billionaire Index die vandaag gepubliceerd werd. Facebookbaas Mark Zuckerberg verhuist van plaats vier naar drie en stoot zo Warren Buffet van de troon.

Rijk, rijker rijkst: dat is het scala aan mensen die op Bloomberg Billionaire Index pronken. Het jaarlijkse rapport van het grove geld lijst de 500 grootste privéfortuinen op aarde op. Iedereen op de lijst heeft een bedrag met minstens negen nullen achter zijn naam staan.

Net als vorig jaar pronken Amazon-baas Jeff Bezos en Microsoft-oprichter Bill Gates op de eerste en tweede plaats. Ze bezitten respectievelijk zo’n 142 miljard en 94,2 miljard dollar.

1,88 miljard erbij

Nieuw in de top drie is Facebook-baas Mark Zuckerberg. De 34 jaar oude ondernemer stoot daarmee beursmagnaat Warren Buffet van het podium. Zuckerbergs fortuin wordt geschat op een aardige 81,6 miljard dollar. Dat is 400 miljoen euro meer dan de 87-jarige Buffet.

Hoewel zijn bedrijf door woelig water ging in het afgelopen jaar, wist Zuckerberg toch een aardig zakcentje bij te verdienen. Hij voegde 1,88 miljard euro toe aan zijn reeds astronomische kapitaal.

De eerste en enige belg

Wie een Belg wil vinden in de lijst moet wat langer zoeken. Onze eerste (en enige) landgenoot in het prestigieuze clubje is investeerder Albert Frere. Zijn bankrekening staat met 6,32 miljard dollar op plaats 258 in de wereldranking.

De 92-jarige Albert Frere staat op plaats 258 in de Bloomberg Billionaire Index.
BELGA De 92-jarige Albert Frere staat op plaats 258 in de Bloomberg Billionaire Index.25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mich lee

  Warren Buffett geeft alles weg. Hij woont zelf in een 'gewoon' herenhuis zoals je er ook in Antwerpen honderden vindt. Rijdt met een gewone middenklas auto van 10 jaar, tenzij hij er onlangs een andere kocht. Voor hem hoeft het allemaal niet te groot en duur te zijn. EN het grootste deel van zijn fortuin wordt weg geschonken aan goede doelen. Dan daal je natuurlijk automatisch in die ranking.

 • Sobek Wessels

  Bill gates , Zuckerberg zijn de grootste dieven op deze planeet want ze hebben alles gestolen van anderen en met listige en op Natuurlijke legale wijze de boel belazerd net zoals de Politiek al jaren doen !! Laat Facebook , You Tube ezv eens Belastingen Taksen en royalties betalen op alle content die ze vertonen dan is Zuckerberg morgen failliet ....

 • jan latour

  ja al die zielige mensen op dat facebook iemand word er rijk van

 • Geert Heylen

  En van de echte wereldmacht leidende families horen en lezen we niets !!!

 • Robert van Meel

  Walgelijk om met zulke dubieuze business rijk te worden en de "simpele" mensen te bedriegen !