Zoveel geeft Belgisch gezin jaarlijks uit

thinkstock
Een Belgisch huishouden gaf in 2016 gemiddeld 34.167 euro uit. Dat blijkt uit de resultaten van het huishoudbudgetonderzoek van de Algemene Directie Statistiek. Daarbij besteedden gezinnen het meest aan hun woning. Ook voeding neemt een stevige hap uit het budget.

Uit de cijfers van de dienst statistiek van de overheid blijkt dat de grootste hap uit het budget bij Belgische gezinnen de woning is, gevolgd door voeding en niet-alcoholische dranken. Gemiddeld geven Belgische huishoudens op een jaar 10.250 euro uit aan hun woning (30,4%). Dit bedrag omvat de huur (of de 'geschatte' huur voor eigenaars), kosten en energie-uitgaven, onderhoud en herstelling van de woning. 13,4 procent van de uitgaven gaat naar voeding en niet-alcoholische dranken.

Transport en communicatie vertegenwoordigden ook een belangrijke uitgavenpost. Met 14,8 procent geven de Belgische huishoudens gemiddeld 5.057 euro aan deze categorie.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dany Dany Herman

  En daar zit één derde tussen aan taksen en belastingen op belasting en suikertaksen op geen suikerhoudende drank Zelfs belasting gebruik regenwater enz

 • ronny verstraete

  Wat???? Ik verdien netto per jaar 24245 euro (vakgeld en eindejaarspremie inbegrepen) en das nog veel. 40 % heeft maar een 22750 euro inkomen. Onozelaars die die studie hebben gedaan

 • Gino D.

  Denk er aan als je nog eens onderhandelt over je loon.

 • cor vrmndn

  Dat onderzoek is precies door beginnende stagiairs ambtenaren gedaan.Meer dan de helft van gezinnen in dit land komen niet aan zulke inkomsten.

 • Trieker

  34.000 €uro ? Leg dat dan eens uit aan een koppel gepensioneerden met 23.000 €uro pensioen per jaar voor hun tweetjes.